Daniss Zaripov Tallinnas.Foto: Stanislav Moškov
Jäähoki
25. juuli 2017, 12:24

Eestiski mänginud Venemaa hokistaar osutus dopingupetiseks (1)

Venemaa meedia teatel jäi jäähokitäht Daniss Zaripov vahele keelatud ainete kasutamisega ja Venemaa koondisega kolmel korral maailmameistriks tulnud ründaja sai kahe aasta pikkuse võistluskeelu.

Suure tõenäosusega on tema karjäär läbi, sest Venemaa meedia kirjutas juba möödunud nädalal, et Zaripov kaalub terviseprobleemide tõttu profispordist loobumist. Nüüd selgus ka taoliste signaalide põhjus.

Agentuur R-Sport kirjutas, et viimati KHLis Magnitogorski Metallurgis mänginud 36aastase Zaripovi organismist leiti stimulantide, diureetikumide ja dopinguaineid varjavate medikamentide jälgi. Lisaks Zaripovile osutusid dopingupetisteks ka Andrei Konjev (Vladivostoki Admiral) ja Derek Smith (Zagrebi Medvescak).

Tšeljabinskis sündinud Zaripov on suurema osa karjäärist, tervelt tosin aastat kaitsnud Kaasani Ak Barsi värve, kuid 2013. aasta suvel siirdus ta Metallurgi ehk naasis koduoblastisse. KHLi võitjale kuuluva Gagarini karika on ta pea kohale tõstnud koguni neljal korral (2009, 2010, 2014, 2016).

Talvel nägi Zaripovi oskusi ka Eesti hokipublik, kui Metallurg kaotas Tondiraba jäähallis Riia Dinamole 3:4. Ühe tabamuse sai kirja ka Zaripov.