Kylian Mbappe.Foto: FABRICE COFFRINI
Jalgpall
26. juuli 2017, 07:10

KUULUJUTUVESKI | Madridi Real soetab 180 miljoni euro eest Monaco juveeli, Barcelona pallur vahetab klubi

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Madridi Real ja AS Monaco on jõudnud Kylian Mbappe ülemineku osas kokkuleppele. Valitsev Meistrite ja Hispaania liiga tšempion Real maksab 18aastase prantslase eest suisa 180 miljonit eurot, väidab Hispaania väljaanne Marca, keda on nimetatud ka Reali mitteametlikuks pressiteenistuseks.

Peaks see tehing läbi minema, saaks Mbappest vutiajaloo kõige kallim pallur. Praegu hoiab seda tiitlit enda käes Paul Pogba, kes siirdus mullu Torino Juventuses 105 miljoni euro eest Manchester Unitedisse.

Kylian Mbappe. Foto: FABRICE COFFRINI

Õhtulehe hinnang: Oleme Mbappega seotud kuulujuttudest kirjutanud palju ning meie arvamus ei muutu - prantslane jääb tulevaks hooajaks Monacosse, sest nii garanteerib ta endale kindla mänguaja tugevas klubis. Tundub ju Mbappe noormehena, kes pole pilvedesse tõusnud ning teab, et järjepideva arengu tagab vaid pidev platsil käimine.

2. Barcelona pallurit ootab klubivahetus. Nimelt jahib 21aastase Munir El Haddadi allkirja Itaalia sats AS Roma, kelle suve suurimat ostueesmärki Riyad Mahrezit ei taha tema leivaisa Leicester City ära lasta.

Endine lapstalent Haddadi, kes võib mängida ründaja või ääreründajana, veetis eelmise liigahooaja laenul teises Hispaania kõrgliigaklubis Valencia, kus ta lõi 33 kohtumises kuus väravat. 

Et Maroko juurtega Haddadi Valencias kuigi veenev polnud, on alust arvata, et Barcelona on nõus mehest loobuma.

Munir El Haddadi. Foto: TT NEWS AGENCY

Õhtulehe hinnang: Roma on nõus Haddadi eest maksma 25 miljonit eurot, kuid Barcelona hindab noormeest kõrgemalt. Usume, et suve lõpus Haddadi enam Kataloonia gigandi hingekirja ei kuulu ning hispaanlasel on võimalus end Romas tõestada.

3. Manchester United tahab sel üleminekuaknal veel kahte mängijat. Satsi peatreener Jose Mourinho ütles, et tema silmis on Unitedil vaja veel ühte poolkaitsjat ning ühe ründava suunitlusega ääremängijat.

Meedia pani Punaseid Kuradeid - nii Manchesteri tiimi kutsutakse - kohe paari Müncheni Bayerni Renato Sanchesi ja Milano Interi Ivan Perišiciga. Tõsi, viimast ja Unitedit on seostatud juba pikalt.

Õhtulehe hinnang: Oleme võrdlemisi kindlad, et Sanches siirdub sel suvel Itaaliasse AC Milani. Muide, eile kohtus Portugali superagent Jorge Mendes Milani direktorite Marco Fassone ja Massimilliano Mirabelliga, et arutada Sanchese ja teiste Mendesi mängijate üleminekut Saapamaa satsi. Tõsi, agendil on ka Unitediga head sidemed.

Perišici on United jahtinud juba pikalt ning ehkki Inter ei taha horvaadist kergekäeliselt loobunud, on nende peatreener Luciano Spalletti öelnud, et kui kosilane teeb Perišici eest piisavalt hea pakkumise, laseb Inter palluri minema. Seega usume, et horvaat siirdub Manchesteri.

Ivan Perišic. Foto: Matteo Bazzi