Ankrunaine Irina Embrich (paremal) võtab vastu koondisekaaslaste õnnitlusi. Foto: ROBERT MICHAEL
Vehklemine
26. juuli 2017, 21:28

Kanteriga samale pulgale tõusnud Embrich: mitte kordagi ei tekkinud kahtlust, et võib halvasti minna

37aastane vehklemise elav legend Irina Embrich võitis täna oma karjääri 11. tiitlivõistluste medali, millega tõusis selles arvestuses esikohta jagama kettaheitja Gerd Kanteriga. 

Embrich tunnistas Õhtulehele, et esimene MMi kuldmedal on tema karjääri tähtsaim: "Jah, tundub küll."

Täna näitas Eesti koondis (lisaks Embrichile tulid maailmameistriks ka Kristina Kuusk, Erika Kirpu ja Julia Beljajeva) terve päeva jooksul ülimalt enesekindlat vehklemist. Finaalis oldi 45:33 üle maailma edetabelis esikohta hoidnud Hiinast.

"Paar viimast tiitlivõistlust ei olnud meie jaoks väga head, seega tahtsime väga võita. Teadsime, et võib tulla hea tulemus ja tegime selle nimel kõvasti trenni. Enne MMi arutasime, mis on valesti läinud ja mida kehvalt tegime," rääkis Embrich.

Maailmameistrid: Julia Beljajeva (vasakult), Erika Kirpu, Irina Embrich ja Kristina Kuusk. Foto: ROBERT MICHAEL

"Täna vehklesime kõik väga hästi. Olime hästi häälestatatud! Tahtsime seda väga, kõigi silmad särasid. Mitte kordagi ei tekkinud kahtlust, et võib halvasti minna. Seda ei juhtu väga tihti, et kõik, mis teeme, kõik, mida tahame, tuleb välja."

Gerd Kanteriga ühele pulgale tõusmine tähendab Embrichi jaoks palju. "See on väga meeldiv. Minu karjäär olnud nii pikk, et mõned medalid olen võitnud väga ammu. Hindan kõiki medaleid, aga maailmameistritiitlit mul ei olnud ja seda tahtsin väga saavutada. Tänan tüdrukuid, et nad tahtsid samamoodi kui mina," ütles vehkleja. 

Eesti edukaimad olümpiaalade sportlased:

1. Gerd Kanter (kettaheide) 11 medalit
1. Irina Embrich (vehklemine) 11 medalit
3. Tõnu Endrekson (sõudmine) 10 medalit
3. Allar Raja (sõudmine) 10 medalit