Võidukas Kaia Kanepi. Foto: tennis.ee
Tennis
29. juuli 2017, 17:11

TUBLI! Võimsalt esinenud Kaia Kanepi võitis koduse ITF turniiri, meeste tiitel jäi samuti Eestisse (6)

Pärnus peetud 15 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF turniiril Merko Estonian Open võitsid üksikmängu kodupubliku rõõmuks Kaia Kanepi ja Jürgen Zopp.

Zopp võitis teise järjestikuse ITF tenniseturniiri, kui alistas finaalis 57 minutiga 27aastase sakslase George von Massowi 6:1, 6:3. Sealjuures ei kaotanud Zopp kogu turniiril ühtegi setti.

"Emotsioonid on väga head ja turniirivõit on tore," ütles Zopp pärast mängu ning lisas, et tal hea meel mängida Pärnu publiku ees. Just stabiilsus ja kogemus oli võidu aluseks. "Isegi kui ma vastasest mänguliselt üle olen, ei suuda ma alati keskendumist hoida. Seekord suutsin mööda joont käia algusest lõpuni ja võita kõik mängud kindlalt."

"Von Massow ei tundunud olevat sajaprotsendiliselt vormis. Kurtis pearingluse üle ja seda oli esimeses setis ka näha, et miski häiris teda. Ehk aitas see mind natuke,” ütles ta kokkuvõtteks. 

Zopp valmistub koostööks uue treeneriga, soomlase Kim Tiilikaineniga. "Tean teda väga pikka aega, umbes 6-7 aastat. Mina otsisin treenerit ja tema tööd. Hea on alustada tööd inimesega, keda sa nii kaua oled tundnud. Loodan, et kõik läheb hästi ja koostöö sujub," oli Zopp lootusrikas.

Kui Pärnus toimuva turniiri auhinnafond on 15 000 USA dollarit, siis eelmisel nädalal võitis Zopp 25 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga ITF turniiri Saksamaal Kasselis, mis oli eestlase jaoks esimene individuaalne tiitel pärast 2014. aastat. Kahe turniirivõiduga kogutud ATP punktid peaksid järgmisel nädalal avaldatavas edetabelis tõstma ta taas Eesti esireketiks.

Kanepi kohtus finaalis 18aastase venelanna Polina Golubovskayaga, kes poolfinaalis sai rohkem kui kolm tundi kestnud kohtumises jagu lätlannast Laura Gulbest. Kanepil kulus noore venelanna alistamiseks kõigest 49 minutit. Selle aasta teine turniirivõit tuli tulemusega 6:1, 6:0.

Kanepi näitas turniiril ülivõimast minekut, kaotades vaid kümme servigeimi ehk keskmiselt kaks geimi mängu kohta. Avaringis alistas endine Eesti esireket 19aastase Poola esindaja Aleksandra Buczynskaga 6:2, 6:1 ja seejärel 22aastase sakslanna Nora Niedmersi 6:2, 6:2.

Ülimalt kindlat üleolekut näitas Kanepi veerandfinaalis, kui võitis kuivalt 6:0, 6:0 16aastase venelanna Maria Solnishkina. Poolfinaalis alistas ta 6:2, 6:0 17aastase valgevenelanna Katyarina Paulenka.

Kanepi jäi ise oma esitusega väga rahule. "Eriti hästi tuli välja viimane mäng," ütles ta mängujärgses intervjuus. "Vaatasin oma mängud igal õhtul järele ja nägin, et tegin liiga palju lihtvigu. Tänases mängus neid ei olnud."