Ott Tänak.Foto: Alar Truu
WRC
29. juuli 2017, 21:23

ÕL JYVÄSKYLÄS | Mida pistab Ott Tänak MM-rallide ajal pintslisse?

"Ott peab saama musta leiba ning seda tuuakse talle igale rallile Eestist. See on meil väga kuulus," räägib Ott Tänaku tiimi M-Spordi peakokk Pawel Blum. Ent mida meeldib saarlasele MM-rallil veel pintslisse pista?

Poolaka sõnul mekib Tänak hommikusöögiks näiteks peekonit, praetud muna (Blum: "Munakollane ei tohi olla vedel." - H.R.) ning leivaviilu juustuga. Lõunaks sööb Tänak enamasti juurvilju või salatit ja lõhet.

Õhtusöögi ajal täidab tänavu oma esimese MM-ralli võitnud piloot kõhtu näiteks punase liha, riisi, salati ja piprakastmega. Ent kas on siin ilmas mõni söögiaine, mis Tänakule üldse ei meeldi?

"Ta ei vihka midagi, aga seened pole tema lemmikud. Ott võib küll mõnikord seenekastet süüa, aga seened eraldi talle ei meeldi," lausub Blum ning lisab, et Tänaku meeskonnakaaslane Sebastien Ogier krimpsutab nina kurgi peale.

Mõistagi ei söö Tänak vaid hommikul enne kiiruskatseid ning võistluspäeva poolitaval ja lõpetaval teeninduspausil. M-Spordi söögitiim seisab head selle eest, et Tänaku ja tema kaardilugeja Martin Järveoja kõht katselt katsele sõites korisema ei hakkaks. "Otil on tavaliselt kaasas lõhevõileib musta leivaga, mõnikord puuviljad, kindlasti ka palju vett," lõpetab Blum.