Erika Kirpu (vasakult), Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Kristina Kuusk.Foto: AFP
Spordiblogi
30. juuli 2017, 22:30

Pluss, miinus, ennustus | Epeenaiste erakordne temp, küsitav vutidiil ja kergejõustiklaste keeruline seis

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 30. juuli valik.

Nädala pluss

Epeenaiste kuldmedal Leipzigis lõppenud MMil võib tunduda igapäevane sündmus, sest väärismetalli kogumine on Eesti vehklejate jaoks saanud aastate jooksul juba meeldivaks tavaks. Niivõrd uhke sinilind püüti siiski alles esimest korda - tegu oli taasiseseisvunud Eesti esimese võistkondliku olümpiaala MMi kuldmedaliga. Aitäh, Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Kristina Kuusk!

Nädala miinus

Eesti Jalgpalli Liidu ja ERRi diil tekitas spordi- ja meediamaastikul korraliku tormi. 2020. aasta Euroopa meistrivõistlusi näeb harjumuspäraselt rahvusringhäälingu kanalitest ja televaataja jaoks on see pigem hea uudis. Kaup on teada-tuntud ja üldjuhul hea kvaliteediga. Pealegi ollakse erinevalt Kanal 2st ja TV3st vabalevis. Ent alaliidu kuni 950 000 euro suurune toetus ERRile loob pretsedendi. Kas ERRi spordijuhi Rivo Saarna meeskond hakkab vastutasuks Jalgpalli Liitu siidkinnastes kohtlema? Loodetavasti jäädakse ikkagi sõltumatuks.

Rivo Saarna Foto: Laura Oks

Tuleva nädala ennustus

10 protsenti on tõenäosus, et Eestil on reedel Londonis algava kergejõustiku MMi esimese kolme päeva järel medaliarve avatud. Meie põhialadest on MMi alguses kavas meeste kettaheide ja naiste kaugushüpe. Kahjuks pole sportlaste seis hea. Gerd Kanter pole suutnud rinnalihase rebendi järel heasse vormi tõusta ja Martin Kupper pole sel aastal õiget hoogu üles leidnudki. Kaugushüppaja Ksenija Balta puhul võiks olla optimistlikum, aga ta pole välishooajal veel võistelnud. Küsimärke seega jagub.

Ksenija Balta Foto: Tiina Kõrtsini