Valtteri Bottas ees ja Lewis Hamilton järel. Foto: PETER KOHALMI
Vormel 1
31. juuli 2017, 14:14

Mercedes F1 tiim võib Ungaris näidatud liigset spordimehelikkust hooaja lõpus kahetsema jääda

Nädalavahetusel peetud Ungari vormel 1 GP-l triumfeerisid Ferrarid, kellele järgnesid Mercedese mehed Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton, kuigi vahetult enne finišit olid kohad veel teistpidi. 

Nimelt lasi Bottas võistluse keskosas Hamiltoni endast mööda, sest britil oli parem võimalus Ferrarisid püüda. Kui see aga ei õnnestunud, loovutas Hamilton võistluse viimasel ringil koha taas soomlasele. 

Seetõttu andis MM-sarja teine mees Hamilton üldliider Vettelile 10 punkti asemel ära 13. Praegu on sakslase edu briti ees 14 silma, kuid hooaja lõpus võib iga viimne kui punkt maksvusele saada. 

Mercedese boss Toto Wolff tunnistab, et tehtud lüke võib kätte maksta, kuid oli siiski aumehelik seda teha. "Oleks naiivne öelda, et otsus ei kripelda," sõnas ta. "Kui hooaja lõpus need kaks-kolm punkti MM-tiitlist puudu jäävad, siis ütlevad kõik, et see oli Ungari pärast." 

Siiski ta ei kahetse: "Kokkuvõttes on spordimehelikkus ja väärtused spordi väga tähtsad," rääkis Wolff. "Tunnistan, et see oli meie viie hooaja kõige raskem otsus."

Vormel 1 hooaja lõpuni jääb veel üheksa etappi. Üldliider on 202 punktiga Vettel. Talle järgnevad Hamilton 188 ja Valtteri Bottas 169 silmaga.