Eesti U18 korvpallikoondis. Foto: Robin Roots
Korvpall
3. august 2017, 12:09

MEENUTUS: Eesti U18 korvpallikoondis mängis tänavuse veerandfinaalvastase Poolaga kaks aastat tagasi finaalis

Eesti U18 korvpallikoondis kohtub homme koduse EMi B-divisjoni turniiri veerandfinaalis Poolaga. Vastane pole aga sugugi võõras. 

Nimelt kohtusid samad meeskonnad kahe aasta eest Bulgaarias, kui vanusepiiriks oli 16 eluaastat. Toona ristati piigid B-divisjoni finaalis, kui meie noored jäid peale 64:56. Kummalisel kombel esindavad tänaseid U18 koondiseid mõlemast meeskonnast täpselt pooled. 

Küll aga on Eesti poolelt puudu toonase finaali kaks resultatiivseimat, keda segab vigastus. 2015. aasta 16. augusti kohtumises viskas enim punkte 21 Sander Raieste, kes sel suvel põlveprobleeme ravib. Talle sekundeeris Kaspar Treier 14 silmaga, kelle turniiri lõpetas enne EMi teist kohtumist saadud hüppeliigese vigastus. 

Toonasest satsist on aga hommegi rivis Sten Saaremäel, Kristian Kullamäe, Matthias Tass, Robin Kivi, Märt Rosenthal ja Karl-Kristjan Karpin. 

Poolakate poolelt tegi meile kaks aastat tagasi enim pahandust Lukasz Kolenda, kes Tallinnaski toimuval turniiril meeskonna üheks liidriks on tõusnud. Toona viskas mängujuht Eesti korvi 14 punkti, praeguse turniiri keskmine saak on tal 11,8. 

Sel korral minnakse vastamisi juba veerandfinaalis, sest Eesti lõpetas oma alagrupi võiduga, Poola teise kohaga. Kes jääb nüüd peale, selgub juba homme kell 18.15 Kalevi spordihallis. 

Eesti U16 koondis 2015. aasta finaalis: