Andre Roberson Oklahoma City Thunderi särgis. Foto: Mark D. Smith
Korvpall
4. august 2017, 17:36

Ebareaalselt kohutava vabaviskeprotsendiga NBA pallur: memmekad ei tööta

Oklahoma City Thunderi korvpallur Andre Roberson nägi möödunud hooaja play-off'ides ränka vaeva, et oma nimi ajaloo annaalidesse saada. Nimelt tabas mees avaseerias Houston Rocketsi vastu vabaviskeid müstilise 14 protsendilise tabavusega, kui 21st teele saadetud pallist läbis korvirõnga vaid kolm!

Pigem kaitsespetsialistina tuntud Roberson tegi mullu ookeanitaguses korvpalliliigas oma parima hooaja. Kokku 79 kohtumises väljakul käinud ameeriklane viskas keskmisel 6.6 punkti ja noppis 5.1 lauapalli. 

30 mänguminuti kohta soliidsed numbrid, eriti kui mehe põhiülesandeks õhtust-õhtusse on vastasmeeskonna parima mängumehe taltsutamine. Küll aga langevad mehe aktsiad väga, kui jutt käib tabavusprotsentidest. Lendu lastud kolmestest sopsas palluril läbi võrgu vaid 24.5% ja vabaviskejoonelt oli mehe tabavuseks samuti müstilisena tunduv 42.3%. 

Niivõrd kohutava tabavuse juures ei pääse kriitikute kommentaaridest otseloomulikult keegi. Nõnda läks ka Robersoniga, kellele toodi kohe näitena 70ndatel NBAs pallinud Rick Barryt, kes oli omal ajal kuulus memmekate viskaja. Altkätt palle teele lasknud ääremängija tabas niiviisi viskeid suisa 89 protsendiliselt. 

Küll aga saadab Roberson kõik analoogse jutuga mehed kärmelt kukele "Jah, ma olen proovinud neid trennis, see p*** ei tööta," oli mehe kiire vastus teda hiljuti küsitlenud ajakirjanikule. 

Küll aga ei tundu mehe viskemured häirivat tema senist koduklubi Thunderit, kes ameeriklasega sel suvel kolmeks aastaks käed lõi. Järgnevate aastatega pistab korvpallur tasku ligi 30 miljonit dollarit.