Kaspar Treier sai Tallinna EM-turniiril osaleda ainult esimeses mängus Šveitsiga. Ta väänas teise mängu eel soojendusel jalga.Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. august 2017, 18:29

Veidemaniga samasse liigasse siirdunud Treier: jutt käib põhi-, mitte noortemeeskonnast

Eesti U18 korvpallikoondise liige, Tallinnas neil päevil peetavaid EM-mänge vigastuse tõttu pingilt jälgiv Kaspar Treier sõlmis lepingu Itaalia esiliigasse kuuluva Montegranaroga ning teatas, et hakkab mängima põhimeeskonnas.

"Klubi esindajatega peetud jutud on käinud ainult põhimeeskonnast. Aga hakkan kindlasti mängima ka U20 vanuseklassis," ütles Treier. Ehkki Itaalia esiliiga reeglite kohaselt tohib meeskonnas olla ainult kaks välismaalast ning Montegranarol on juba sõlmitud leping kahe ameeriklasega, läheb Treier sealse "11. mängija" eriklausli ja saapamaal juba veedetud kolme aasta tõttu arvesse itaallasena ja saab A2 liigas piiranguteta kaasa teha.

Treier pääseb peatselt jalauuringule ja loodab klubihooaja alguseks hüppeliigese korda saada. See oli talle probleeme valmistanud juba varem ning ta väänas seda käimasoleva EM-turniiri teise mängu eelsel soojendusel uuesti.

Septembris 18-aastaseks saav noormees loodab teenida võimalikult palju mänguaega, kuid mõistab, et selle väljateenimine pole kerge. "Sel tasemel minnakse võitma," teab Treier.

Üks põhjuseid, miks valik langes Montegranaro kasuks, on asjaolu, et teda kavatsetakse kasutada mõlema ääremängija, nii "number kolme" kui ka "nelja" positsioonil. "Treener helistas mulle ühel hommikul, rääkisime ja ta selgitas oma plaane," lausus Treier.

Ta hakkab mängima A2 liiga samas, Idadivisjonis, kus ka meeste koondise ühe liidri Rain Veidemani koduklubi Udine. Treier juba ootab omavahelist kohtumist, sest teab täpselt, et Montegranaro kohtub Udinega vahetult enne jõulupühi.