Juan Mata Manchester Unitedi särgis.Foto: RINGO CHIU
Jalgpall
4. august 2017, 19:06

Manchester Unitedi pallur annetab ühe protsendi oma palgast heategevusele (1)

Manchester Unitedi poolkaitsja Juan Mata on lubanud ühe protsendi oma palgast annetada heategevusele. Lisaks kutsub mees üles teisi pallivõlureid temaga ühinema. 

"Võrreldes maailma jalgpallis ringlevate summadega teenin ma keskmist palka. Kuid kui võrrelda minu palganumbrit ülejäänud Hispaaniaga või veelgi enam kogu maailmaga, räägime me üüratust summast," sõnab mees The Players Tribune artiklis. 

Edaspidi hakkabki mees väikese osa oma palgatšekist andma heategevusorganisatsioonile Common Goal. Noorte seas jalgpalli arendamisega tegelev ettevõte tegutseb enam kui 80 riigis. "Jalgpalliväljakul oleme harjunud, et võidab kogu meeskond. Väljaspool platsi me niimoodi ei talitle, kogukonna edu põhineb indiviididel ja see on minu käik," selgitab mees.

Lisaks kutsub mees üles teisi jalgpallureid temaga liituma, et säärasest lükkest sirguks uus tava. "Kui FIFA ja UEFA sellist käitumist tolereeriks, oleks tegu suurepärase uudisega," sõnab hispaanlane.

Oma unistustemaailmas kujutaks Mata ette, et iga kord, kui mõni jalgpallur vahetaks klubi, läheks üks protsent üleminekusummast mingisse heategevusse. "Üksi on sellist muutust raske saavutada, kuid üheskoos on kõik võimalik." 

Kui mehe idee oleks praegu juba jõus, oleks Neymari hiljutine 222 miljoni euro suurune üleminek tähendanud, et ainuüksi Sambamaa mehe PSGsse siirdumisest oleks ülla eesmärgi nimel vabanenud üle kahe miljoni euro.