Skopje Philip II staadion UEFA superkarika eel.Foto: Mobiilifoto: Ats Kuldkepp
Jalgpall
5. august 2017, 17:43

ÕL SKOPJES | Mis Eesti korvpall? Makedoonia elab Madridi Reali ja Manchester Unitedi ootuses (2)

Täna Skopjes Eestiga kohtuv Makedoonia korvpallikoondis suurt publikuhulka ilmselt kohale ei meelita, aga teisipäeval toimub samas linnas Euroopa mõistes hoopis suurem spordisündumus. Tegu on UEFA jalgpalli superkarikamatšiga ehk tegelikult kõlava nimega hooaajaeelse sõprusmänguga.

Skopjes rullub lahti siiski tavapärasest kõvem vastasseis. Meistrite liiga tšempion Madridi Real ja Euroopa liiga võitnud Manchester United on ilmselt võimalikest menukaim paar, mida maamuna peal kokku panna. Tuleval aastal selgub UEFA superkarikaomanik teatavasti Tallinnas.

Fännikraam Skopje vanal turul. Foto: Mobiilifoto: Ats Kuldkepp

Nii pole ime, et kogu Skopje on superkarika plakateid täis riputatud ja linna vanal turul pakutakse müügiks ohtralt mõlema meeskonna fännikraami. 

Internetis ja mustal turul on piletite hind kerkinud päris kõrgele. Makedoonia meedia teatel maksid pääsmed alguses 15, 30 ja 50 eurot, aga nüüd tuleb soovijatel hangeldajatele välja käia 200-600 eurot. Kohtumine peetakse 33 000 pealtvaatajat mahutaval Philip II staadionil. 

Taolisi kuulutusi leiab Skopje tänavatelt ohtralt. Foto: Mobiilifoto: Ats Kuldkepp

Et täna kell 21.30 peetakse Eesti - Makedoonia korvpalli 2019. aasta MMi eelvalikturniiri matš, pole muidugi kuskilt näha. Aga tegu pole loomulikult üllatusega.

Boris Trajkovski spordihall, Makedoonia - Eesti korvpallimatši toimumispaik. Foto: Mobiilifoto: Ats Kuldkepp