Britid võimutsesid täna lauas mõnuga. Foto: Robin Roots
Korvpall
5. august 2017, 21:21

Gert Kullamäe brittide 28 ründelauast: ei mäletagi midagi sellist, jõhker number!

"Meid suruti ikka väga konkreetselt nurka - igas mõttes," tunnistas Eesti U18 korvpallikoondise abitreener Gert Kullamäe pärast poolfinaalkaotust Suurbritanniale. 

"Kui meie püüame agressiivselt mängida, siis mängis täna teine võistkond veelgi agressiivsemalt," kirjeldas Kullamäe peamist allajäämise põhjust. "Kohe algusest peale. Pidime kogu aeg surve all mängima ja sellest tuli palju eksimusi. Aktiivsem võistkond täna võitis." 

Brittide 28 ründelauda oli isegi endise tippkorvpalluri ja kogenud treeneri jaoks hämmastav. "Mänge on palju olnud elu jooksul, aga kohe ei meenunudki midagi sellist. See on ikka jõhker number," tõdes Kullamäe. "Lisaks veel meie 22 pallikaotust... Ja kolmeste protsent [22/3 - 14%] oli ka allapoole arvestust."

Samuti oli üheks oluliseks faktoriks juhtmängijate nigel partii. "Tagaliinist said [Hugo] Erkmaa ja Kristian [Kullamäe] eile korralikud minutid. Täna ei õnnestunudki neil tugeva surve all oma rütmi kätte. Turniir on pikk ka olnud," arutles Kullamäe. 

Ootamatusse muudatusse - mille alusel pääseb A-divisjoni vaid kaks paremat - suhtub endine kolmestekahur mõru huumoriga. "Nendele lätlastele ei saa kunagi loota," teatas ta, lisades muiates: "Kuradi Helmanis [Uvis - endine Läti korvpallur ning Kullamäe hea sõber], ta veel saab mu käest! Tema seda noortekorvpalli seal juhib."

Siiski tuleb ka viimases kohtumises kõvasti pingutada. "Meie poolt oleks ikkagi ilus viimane kodumäng võiduga lõpetada," kinnitas Kullamäe. "Jääme kolmandaks - väga hea, saame hea tundega turniiri lõpetada." 

Üldises plaanis midagi häbeneda kindlasti ei tule. "Oleme ikkagi korraliku turniiri teinud," sõnas abitreener. "On palju ägedaid mänge olnud. Homme tuleb mõnu ja naudinguga platsile minna."