Tiit Sokk (keskel)Foto: FIBA
Korvpall
6. august 2017, 00:26

ÕL SKOPJES | Tiit Sokk: tubli võit, sest Eestil pole siin varem variantigi olnud

Eesti korvpallikoondis alustas 2019. aasta MM-eelvalikturniiri edukalt, kui Skopjes alistati Makedoonia 80:76. Avaveerand kaotati 17:29, aga siis roniti kiirelt august välja ja tasavägistel viimastel minutitel oldi makedoonlastest kindlamad.

Eesti peatreener Tiit Sokk ütles pärast kohtumist, et kuigi Makedoonia suutis eestlastele kohati pahandust teha, siis mingi vahe tuli võistkondade vahel ikkagi välja.

"Olen kindel, et kui vaadata mõlema tiimi viskeid, siis meie omad olid kokkuvõttes parema kvaliteediga. Samas ei saa ma väga meie rünnakuga rahul olla, sest kahe- ja kolmepunktivisete arv oli balansist väljas (38 kolmeseüritust, vaid 22 kahest). Aga 80 punkti on tegelikult korralik näitaja ja mäng dikteeris meie rohkeid kolmeseüritusi," lausus ta.

Mis oli Makedoonia takistamisel kõige raskem? "See 1,2 miljonit eurot, kes neil taga mängis (kodustatud ameeriklane Jordan Theodore). Tegelikult ei korraldanud ta midagi hullu (13 punkti, 3 resultatiivset söötu), aga tema peale läks tohutult palju tähelepanu ja energiat," vastas Sokk.

Eesti koondislastel on Makedooniast kurvad mälestused, sest 2007. aastal jäädi võõrustajatele alla 50:95 ja aasta hiljem 75:87. "Me pole siin võidule lähedalgi olnud. Jah, nad pole enam nii head, aga tegu on ikkagi korraliku meeskonnaga," selgitas juhendaja.

Eesti järgmine mäng on Kosovoga, mis peetakse kolmapäeval Saku suurhallis.