Eesti noormehed võitsid pronksi. Foto: Robin Roots
Korvpall
6. august 2017, 19:52

GALERII | TUBLI TÖÖ! Eesti kossunoored leidsid taas mängulusti ja lõpetasid koduse EMi pronksiga (1)

Eesti U18 korvpallikoondis lõpetas koduse EMi B-divisjoni turniiri kindla 90:71 võiduga Iisraeli üle, tasuks pronksmedalid. 

Võõrustajad alustasid kohtumist hästi, kui nelja minutiga pääseti juhtima 16:7. Iisrael vastas küll 8:0 spurdiga, kuid avaveerand kuulus siiski 27:22 Eestile. Heas hoos oli Kristian Kullamäe, kelle arvel oli selleks hetkeks juba 11 silma. 

Mängujuhi eestvedamisel suurendati vahet veelgi ning kui mängitud oli 12 ja pool minutit särasid tablool Eesti edunumbrid 34:22. Umbes sarnane vahe püsis kogu veerandaja vältel ning suurele vaheajale pääsesid meie noormehed kümnega edus. 

Teisel poolajal asuti vahet veelgi kasvatama ning vähehaaval hakkas Iisrael sabast pudenema. Neli minutit enne kolmanda veerandaja lõppu kasvas Eesti edu 18le ning sellest hoobist vastane enam ei toibunudki. 

Otsustavale neljandikule pääsesid meie poisid 76:52 edus. Võidu vormistamisega probleeme ei tekkinudki ning kodune turniir lõpetati igati rõõmsal toonil pronksmedalitega. 

Eilses poolfinaalis brittide poolt ribadeks hakitud Kullamäe oli täna taas omas elemendis: ligi 28 mänguminutiga 29 punkti ja 3 resultatiivset söötu. Endale omaselt möllas ka Matthias Tass, kes kogus 10 punkti kõrvale 18 lauapalli, 6 söötu, 3 blokeeritud viset ja sama palju vaheltlõikeid.

Paraku jäi kolmas koht Eestile sel turniiril vaid lohutusauhinnaks, sest erandkorras tõusevad aste kõrgemale A-divisjoni vaid kaks esimest. Võitja selgitavad kell 20.30 algavas kohtumises Suurbritannia ja Horvaatia.