Rapla meeskonna juhid loodavad, et eestlastest kujuneb üheks keskseks kujuks jätkuvalt Indrek Kajupank.Foto: Aldo Luud
Korvpall
7. august 2017, 16:18

Rapla tegevjuht Karp: tahame medalile mängida ja klubina üha areneda (4)

Rapla Avis Utilitase meeskond teatas täna koostöö jätkamisest peatreeneri Aivar Kuusmaaga. Milline on aga seis mängijate osas, sest korvpallipealinna poolt on olnud fänne rahutuks tegev vaikus.

"Ajalises mõttes jääb mulje, et peatreeneriga lepinguni jõudmine võttis tõepoolest kaua aega. Tegelikult uskusin algusest peale, et jätkame Kuusmaaga. Tahame üht ja sama, küsimus on selles, et kuidas? Oleme olukorras, kus ühelt poolt oleme midagi saavutanud, tegelikult aga mitte eriti palju ning soovime klubina jätkuvalt areneda. Pidimegi selgeks rääkima, mida saab teha rohkem ja paremini," alustas Karp kaugemalt.

"Peame kõiges juurde panema, olema igaüks iseenda ja üksteise suhtes veel nõudlikumad. Abitreenerina jätkab Toomas Annuk, moodustame kõva tiimi. Tulemuse mõttes on medal jätkuvalt eesmärk."

Kellega Rapla meeskond aga läheb Eesti meistrivõistlustel neljandat medalit järjest püüdma? "Eesti mängijate osas on seis keeruline," tunnistas Karp. "Meil oli siht värvata mitte üle kolme välismaalase ja et tagaliin koosneks ainult eestlastest. Kahjuks reaalne elu ei võimalda seda, näiteks Rait-Riivo Laane jätkab Kreekas ja praegu näeme nelja välismängija vajadust."

Rapla loodab Indrek Kajupanga, Sven Kaldre, Kristjan Voolaiu, Marek Ruudu ja Gregor Ilvese jätkamist ning Karbi sõnul on lähiajal oodata esimesi uudiseid. Tuntumatest eestlastest on lepinguta näiteks Gert ja Martin Dorbek. "Need on meie jaoks huvitavad nimed," kommenteeris Karp.

Välismängijate värbamisel tehakse taas põhjalikku eeltööd, kuid ühe tagamängijaga ollakse lepingule lähedal. Kokku vaadatakse piiri tagant kaht meest taga- ja kaht eesliini.