Jaak-Heinrich Jagor langes pärast Londoni MMi poolfinaali seilili. Foto: Martin Meissner
Kergejõustik
7. august 2017, 23:09

ÕL LONDONIS | Kõhuviirus murdis Jagori pärast kuuendat tõket: ühel hetkel tulid juhtmed seinast välja (5)

Jaak-Heinrich Jagor jäi Londoni MMi 400 m tõkkejooksu poolfinaalis oma jooksu viimaseks, ajaks märgiti 50,43, MMil andis see 19. koha.

Täispangale läinud sportlane unistas finaalist, kuid kuuenda ja seitsmenda tõkke vahel tabas teda ilmselt kõhuviirusest tingitud „haamer“, mis edasipääsuvõimalused luhtas.

„Kõva pettumus. Väga kahju, et kuuenda ja seitsmena tõkke vahel jooks täiesti tuksi läks. Sinnamaani oli selline eeljooksu tempo ja tundsin end väga hästi,“ ütles ta pärast finišit.

Jagor jätkas: „Siis tuli selline haamer, mida ma tänavu pole kogenud. Tundub, et hotellis kõiki koondiseid kummitav kõhuviirus murdis mu täielikult maha. Püüdsin sellest üle olla, kuid ühel hetkel tulid juhtmed seinast välja.“

Tol hetkel sai Jagor aru, et sinna kadus teoreetiline võimalus finaalipääsuks. „Kui päris aus olla, siis sattusin kõige nõrgemasse poolfinaali. Üks jooksja oli teistest üle, teised olid ühe lauaga löödud. Ajad polnudki ju midagi erilist. Kuna oli teoreetiline võimalus finaali saada, siis pidin selle oma eesmärgiks võtma. Kahjuks täna ei suutnud ülesannete kõrgusel olla.“

Kõhuviirus hakkas Jagori sõnul eile hotellis inimesi murdma. „Mina igal juhul õhtul voodist välja ei suutnud tulla. Päris karm oli. Hommikuks sain juba kõndida, kuid veidi kiiremate liigutustega läks tunne väga ebameeldivaks.

Jagori jooksust pääsesid finaali ameeriklane TJ Holmes (49,12) ja Šveitsi koondist esindav Kariem Hussein (49,13).

Kolmapäevase finaali koosseis: Kerron Clement, Karsten Warholm, Juander Santos, Kemar Mowatt, Abdeeahman Samba, Yasmoni Copello, TJ Holmes ja Kariem Husseini.