Jaak-Heinrich Jagor langes pärast Londoni MMi poolfinaali seilili. Foto: Martin Meissner
Kergejõustik
8. august 2017, 10:01

AMETLIK! Londoni MMil möllab kõhuviirus (7)

Kergejõustiku Londoni MMi korraldajad on tänaseks kinnitanud, et võistlejaid võõrustavad hotellis on puhkenud kõhuviiruse epideemia. 

Esimesed jutud suurvõistlusel möllavast kõhutõvest ringlesid eile. Ka Jaak-Heinrich Jagori treener Mehis Viru ütles ETV-le, et nende hotellis on ringlemas üks kõhuviirus, millega ka tema hoolealune viimased 24 tundi hädas on olnud. Tänaseks on korraldajad ka avalikult kinnitatud haigusepuhangut. 

Mitmed Kanada ja Saksamaa sportlased on viimaste päevade jooksul kurtnud erinevaid terviseprobleeme ja haigestunud. Näiteks on kõhuviiruse ohvriks langenud Botswana sprinter Isaac Makwala. Meeste 200 meetri jooksu tänavust hooaja edetabelijuhti vaevanud tervisehäda oli lausa nii tõsine, et sportlane ei tulnud eeljooksus isegi starti. 

Londoni korraldajate poolne pressiteade: "Londoni MMi majutusasutustes on esinenud mitmeid haigusjuhtumeid. Kinnitame, et kogu koondiste ja meie poolne meditsiiniline personal tegeleb antud küsimusega. Lisaks oleme teavitanud olukorrast tervishoiuministeeriumit.

Kõiki hotellis viibivaid inimesi on ringleva viiruse eest ka hoiatatud ja edastatud ka esmase juhtnöörid, kuidas ennast haiguse eest kaitsta. Lisaks oleme suurendanud kontrolli juba haigestunud sportlaste üle ja piiranud nende liikumist, et nad ei puutuks kokku tervete atleetidega."

Näiteks viiruse käes vaevlev Saksa koondis oleks täna pidanud täienema 30 sportlasega, kuid lisandunud võistlejad suunatakse hetke seisuga ülejäänud rahvuskoondisest eraldi elama. 

Viirusega kimpus olev Toweri hotell sõnas omalt poolt, et nad viisid koostöös Rahvusvahelise Kergejõustikuliiduga (IAAF) ja keskkonnaspetsialistidega läbi põhjaliku uurimise. Tulemusi analüüsides saavad nad väita, et haigus ei saanud alguse majutusasutused ja on ilmselt kellegi poolt sisse toodud.