Isaac Makwala Londoni olümpiastaadionil. Foto: PHIL NOBLE
Kergejõustik
8. august 2017, 15:14

VÕITLEJA! Kõhuviirusega kimpus olev jooksja tahab MM-finaalis ikkagi rajale tulla

Botswana jooksja Isaac Makwala on üks suurimaid staare, keda Londoni MMil möllav kõhuviirus kibutab. Eile ei tulnud 200 meetri hooaja edetabelijuht oma eeljooksus noroviiruse kiuste starti, kuid rõhutab et tänases 400 meetri finaalis tahab ta kohal olla. 

30aastane jooksja sõnas BBCle antud usutluses, et täna õhtuse finaali ainus takistus on veel Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) ametlik luba, mis suure tõenäosusega talle ikkagi antakse. 

Nimelt ei luba IAAF sportlasi, kes puudulikul põhjusel on jätnud mõnel alal starti tulemata, tavapäraselt enam samal võistlusel muudel distsipliinidel rajale. Kuna täna hommikul sai ka ametliku kinnituse suurvõistluse hotellides ringlev kõhuviirus, peaks botswanalane tänaõhtuses finaalis startimiseks saama rohelise tule. 

"See mõjuks mulle laastavalt," sõnas mees, kui talt küsiti, kuidas ta tunneks, kui ametlikku luba ikkagi ei tuleks.

Makwala osalemisel muutuks 400 meetri jooks kindlasti huvitavamaks, sest aafriklase näol saaks Rio olümpiavõitja ja maailmarekordiomanik Wayde van Niekerk juurde ühe väärt konkurendi.  

Eile, enne 200 meetri eeljookse, oli Makwala küll soojendusrajal kohal ja valmis ka rajale tulema, kuid vahetult enne võistlust oksendanud mees lõpuks peaareenile oma jalga ikkagi ei tõstnud.

"See on halb. Olin eile valmis jooksma ja töötasin selle nimel väga kaua. Kahju," sõnas mees.