U18 koondise treeneritebrigaadile polnud kodune turniir just kergemate killast. Foto: Robin Roots
Korvpall
9. august 2017, 00:48

Gert Kullamäe: noortekorvpall on hoopis teine maailm

Eesti U18 korvpallikoondis lõpetas nädalvahetusel koduse EMi B-divisjoni turniiri kolmandana. Finaalkoht ja pääs eliitseltskonda jäi küll saavutamata, kuid abitreener Gert Kullamäe sõnutsi tuleb siiski rahule jääda. 

„Võimas suvi on olnud! Poisid olid kogu selle aja väga tublid,“ võttis Kullamäe koondisetsükli positiivselt kokku. „Kahjuks tuli ette üks mäng, mis i-le täpi panemist takistas,“ meenutas ta ainsat negatiivset momenti, kui EMi poolfinaalis brittidele alla jäädi. “Jackpotist jäi puudu üks mäng!“ 

Resultaat on sedavõrd väärtuslikum, et lapseealistele seati meeletud ootused. Juba enne turniiri riputati noormeestele medaleid kaela ning tituleeriti läbiaegade Eesti talendikaimaks satsiks. Ohukohti oli erinevaid.

„Nendel poistel on erinevaid mõjutajaid hästi palju,“ tõdes Kullamäe. „Professionaalses meeste võistkonnas vastutavad kõik mängijad enda eest ise - siin on aga kõrvalt mõjutajaid meeletult. See on hoopis teine maailm.

Eriti kodusel turniiril tulevad mängu endised treenerid, lapsevanemad, skaudid, agendid või omaenda klubi treenerid. Nad kõik püüavad last mingil määral mõjutada ja panevad sellega noore mängija psühholoogia kõva surve alla. Neile anti ikka igasugust nõu.“ 

Ja ainult mängumeestega ei piirdutud. „Isegi meile treeneritele hakati kõrvalt nõu andma. Meil tuli see olukord lahendana nii, et korvpallur poleks kannataja. Usun, et saime hakkama,“ lisas Kullamäe. 

Kuigi solvumisi ja tujukust jagus, siis kokkuvõttes tulid noorkorvpallurid survega hiilgavalt toime. „Selles satsis on iseloomu!“ kinnitas abitreener. „Meil võivad olla ükskõik kui kihvtid kujud, pikad mängijaid, tugevad poisid... aga kokkuvõttes saadakse sportlaseks läbi iseloomu.“ 

Korvpallisaade "Viies veerandaeg" on eetris igal teisipäeval ning seda saab kuulata Soundcloudist, iTunesist või Õhtulehe veebiaadressilt sport.ohtuleht.ee.