Carlos Bacca.Foto: Luca Bruno
Jalgpall
9. august 2017, 06:39

Barcelonale kuuluvat Türgi parimat jalgpallurit vähene mänguaeg ei rahulda.

KUULUJUTUVESKI | Spurs tahab näha, kui lolliks on Manchester United nõus end maksma (1)

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Barcelona poolkaitsja soovib liituda oma endise koduklubiga. Hispaania ajaleht Marca kirjutab, et Arda Turan on oma teeneid pakkunud Madridi Atleticole, kus ta mängis enne Barcelonasse siirdumist.

30aastase türklase karjäär pole Kataloonias kulgenud kuigi mänguajarohkelt. Tunamullu juulis klubiga liitunud Turan, kes sai Barcelona üleminekukeelu tõttu küll mängida alates 2016. aastast, on Hispaania hiiu eest liigakohtumistes väljakul käinud kokku 36 korral.

Arda Turan. Foto: LLUIS GENE

Atleticos teenis ta aga kamaluga mänguaega ning igal Madridis veedetud hooajal kogus ta liigas vähemalt 30 mängu. Seega pole ime, miks Turan oma teeneid Atleticole pakub.

Õhtulehe hinnang: Kuigi Turan on Atletico fännide poolt endiselt armastatud, ei koli ta Barcelonast Hispaania pealinna. Nimelt on hoopis tõenäolisem türklase liitumine Istanbuli Galatasarayga, sest viimane on palluri teenetest väga huvitatud. Lisaks on Arda tulihingeline Galatasaray toetaja.

2. AC Milani ründetuus naaseb oma endise leivaisa juurde. Kuna Itaalia klubi ei registreerinud Carlos Baccat algavaks hooajaks oma Euroopa liiga meeskonda, arvatakse, et kolumbialane laseb Milanist jalga.

Kõige usutavamaks sihkohaks peetakse Sevillat, kus 30aastane Bacca mängis aastatel 2013-15. Hispaania kõrgliigas lõi ta 72 mänguga 34 väravat, mis on igati viisakas statistika. ASi andmetel liitub Bacca Sevillaga laenulepingu alusel.

Carlos Bacca. Foto: Luca Bruno

Samas on mehe vastu huvi tuntud ka mujalt - näiteks Hiinast ja Prantsusmaa klubide AS Monaco ja Marseille Olympique'i poolt.

Õhtulehe hinnang: Siin pole midagi heietada - kõik märgid viitavad, et ladinaameeriklane taasliitub Sevillaga.

3. Manchester United jahib Tottenham Hotspuri vasakkaitsjat. Kuigi Danny Rose pole alates jaanuarist vutti mänginud, võib 12 korda Inglismaa koondist esindanud äärekaitsja klubi vahetada.

Ehkki Spurs kaotas sel suvel oma põhiparemkaitsja Kyle Walkeri Manchester Cityle, on Londoni tiim väidetavalt nõus Unitediga läbirääkimiste laua taha istuma. Miks? Spurs tahab näha, kui lolliks on ManU end nõus maksma.

Õhtulehe hinnang: Mais tehtud põlvelõikusest taastuv Rose moodustas koos Walkeriga Premier League'i parima äärekaitsjate duo - 27aastane Rose on väga atleetlik ning nii kaitses kui ka rünnakul väga hea.

Seega pole ime, miks United meest jahib. Usume, et kuigi tegemist oleks ManUle suurepärase täiendusega, ei lase Spurs Rose'i minema ning ta jääb Londonisse.

Danny Rose. Foto: Jason Cairnduff