Sam Kendricks oma kullahüppel. Foto: KAI PFAFFENBACH
Kergejõustik
9. august 2017, 10:01

Relva teiba vastu vahetanud ameeriklane tuli esimest korda maailmameistriks

Londonis toimuval kergejõustiku MMil sai uue medali oma auhinnakappi ka ameeriklane Sam Kendricks, kes ületas meeste teivashüppevõistluses 5.95, edestades sellega poolakat Piotr Lisekit ja legendaarset Renaud Lavillenie'd. 

Ameeriklase saavutuse muudab uhkemaks asjaolu, et veel pool aastat tagasi oli mees Ühendriikide armees tegevteenistuses, ega võtnud regulaarselt teivast kättegi. Tänavusel hooajal pole kokku 11 võistlusel startinud Kendricksit aga keegi suutnud alistada. 

Juunikuus ka legendaarsesse "kuue meetri klubisse" küündinud ameeriklane ületas Londoni olümpiastaadionil 5.95, mis oli eile piisav, et poodiumi kõrgeimale astmele kerkida. 

"See on minu jaoks nagu missioon. Ma sean omale kõrged eesmärgid ning seejärel toon neid endale lähemale, kuni suudan neid täita. Olen viimaks ometi maailmameister ja selle üle väga õnnelik," sõnas Kendricks pärast võistlust. "Tänane võistlus oli fantastiline ja kulla saamiseks pidin väga kõrgele hüppama."

Hõbemedali sai kaela tunamulluse Pekingi MMi pronksise autasu omanik Piotr Lisek. Kolmanda koha sai Londoni olümpiavõitja Renaud Lavillenie. Oma viiendatel maailmameistrivõistlustel osalenud prantslane pole hoolimata oma säravast karjäärist kunagi MM kuldmedalit võitnud. Varasematelt mängudelt on mehel ette näidata üks hõbe ja kolm pronksi.