Magnus Kirt Rio olümpial.Foto: KAI PFAFFENBACH
Kergejõustik
9. august 2017, 14:15

Laanmäe: üsna kindel on olla

ÕL LONDONIS | Magnus Kirt: kvalifikatsiooni osas on mul alati aukartus

Londonis toimuval kergejõustiku MMil astuvad neljapäeval toimuvas meeste odaviske kvalifkatsioonis võistlustulle Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe.

Millise enesetunde ja emotsiooniga tänavu 86.06 visanud Kirt Londonisse saabus? “Iga päev oma tunnet otseselt analüüsinud pole, kuid võtan päeva korraga ning kõik on praegu okei,” rääkis 27aastane sportlane.

Kas poolteist nädalat tagasi Soomes visatud hooaja tippmark lisas enesekindlust? “See tulemus oli vaja kiirelt ära unustada. Nüüd on täiesti uus võistlus, mis peetakse hoopis teises formaadis,» arutles Kirt.

Kirt pole seni ühelgi tiitlivõistlusel kvalifikatsioonist edasi pääsenud. Kettaheitja Gerd Kanter on tihti selgitanud, et suurvõistluste eel imiteerib ta treeningutel kvalifikatsioonis toimuvat. Kirdi sõnul ta otseselt vanameistrist šnitti pole võtnud.

“Otseselt ma seda teinud ei ole. Samas olen sel aastal võistlustel üritanud keskenduda sellele, et üle kolme katse mul pole. Tuleb kohe avakatsel end kokku võtta ning mitte oodata.”

Kirt jätkas: “Kvalifikatsiooni osas on mul alati mingisugune aukartus. Kui vaadata minu senist statistikat, siis tiitlivõistlustel pole ma 80 meetri joonest jagu saanudki.”

Laanmäe: praegu on üsna kindel olla

Hooaja tippmargiks 82.58 visanud Tanel Laanmäe on pidanud vigastusega võitlema, kuid on tänaseks päevaks terve.

“Jala olen ilusti korda saanud ning treeningud on läinud hästi. Nii jõud kui kiirus on MMiks täpselt sellised, nagu lootsin, mistõttu otseselt millegipärast ei muretse,” ütles Laanmäe, kel sarnaselt Kirdiga hinge all 27 eluaastat.

Tanel Laanmäe Rio olümpial. Foto: ADRIAN DENNIS

Ka Laanmäe tiitlivõistluste minevik pole olnud kuigi rõõmustav, sest on alati piirdunud kvalifikatsiooniga. Samas tunneb ta end nüüd küpsemana kui varem: “Eks iga aastaga olen saanud kogemusi juurde. Praegu on üsna kindel olla,” rääkis ta.

Mõlemad eestlased tunnistasid, et kindel eesmärk on seekord 12 parema hulka jõuda.

Lõppvõistlusele pääsevad kõik mehed, kes viskavad üle 83 meetri. Kui normitäitjad on vähem, pääsevad edasi 12 paremat. Laanmäe viskab A-grupis, mis alustab kell 21.05, Kirt teises, kell 22.35 algavas grupis.