Tiit Sokk hoolealistuele õpetussõnu jagamas. Foto: Robin Roots
Korvpall
9. august 2017, 20:59

Tiit Sokk: me polnud Kosovo nii heaks alguseks valmis

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tunnistas, et Kosovo nii agressiivseks alguseks meeskond valmis polnud. 

"Nad alustas väga hästi. Tahtsid kõvasti ja nägid vaeva," rääkis Sokk 0:7 kaotusseisu jäämisest. "Me polnud selliseks alguses päris valmis."

Mängu edenedes suudeti aga esmasest kohmetusest üle saada. "Suutsime nad kaitses surve alla panna," rääkis peatreener edu võtmetest. "Võrreldes meiega oli nende visete valik kehv. Lisaks tuli meil pingilt mehi. Mängijate hulgalt ja kvaliteedilt oleme paremad." 

Lisaks tehti hea kodutöö Kosovo võtmemängijate katmisel. "Meil on oli kaks peamist sihtmärki: [Dardan] Berisha ja [Erjon] Kastrati," rääkis Sokk. Eelmises kohtumises Makedooniat 26 silmaga kostitanud Berisha jäi vaid 8 silma peale, tabades viskeid väljakult 15/3. Kastrati kerkis 11 silmaga meeskonna parimaks.

Et Eesti täna võitu igati vääris, tunnistas ka Kosovo peatreener Brad Greenberg. "Neil õnnestusid täna asjad väga hästi," tunnustas ta kodumeeskonda. "Nad tegid suurepärase mängu, viskasid hästi, karistasid meid kolmestega ja kindlasti tuleb kiita kaitset. Samuti olid varumehed heal tasemel." 

Brad Greenberg. Foto: Robin Roots

Treener lisab, et nüüd on tähtis end järgmiseks kohtumiseks koguda. "Mõtlen praegu vaid tulevale kohtumisele. Peame rohkem muretsema Makedoonia pärast," ei soostunud Greenberg arutama, kuidas Eesti vastu kodupinnal minna võiks.