Järgmine aasta musitatakse võidukarikat Tallinnas.Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
11. august 2017, 00:05

Tallinnas toimuva UEFA superkarikafinaali piletid odavate killast ei tule (4)

Madridi Real ja Manchester United! Just selline vutisõbra unelm serveeriti teisipäeval Makedoonias toimunud UEFA superkarikafinaalis. Tuleval aastal mängitakse sama tiitli peale Tallinnas. 

Meistrite ning Euroopa liiga võitjate vahelises kohtumises alistas Hispaania suurklubi oma Inglismaa kolleegid tulemusega 2:1. Reali triumfi oli kohapeal jälgimas ka 14-liikmeline Eesti Jalgpalli Liidu delegatsioon, kes järgmise aasta augustiks nippe kõrva taha panid. 

Superkarikamatšiga on alati käinud kaasas sõumängu maine, kus hordide viisi ametnikke ning sponsoreid. Jalgpalliliidu koostöösuhete spetsialist Siim Juks kinnitas Õhtulehe jalgpallisaates "Kolmas poolaeg", et Eesti spordisõber ei pea muretsema, et pintsaklipslased ta staadionilt välja puksivad. Skopjes asuv Philipp II staadion mahutab üle 33 000 pealtvaataja ning umbes pool piletitest läks läbi UEFA loterii üldmüüki. Kokku soovis mängule pileteid saada 102 857 inimest. Kõige rohkem sooviavaldusi tuli just Makedooniast ning loosiõnn naeratas umbes igale kuuendale.

„See pilt, mis ma nägin, andis lootust ja kindlust, et see mäng läheb Eesti publikule,“ ütles Juks, kes avaldas lootust, et praegu renoveeritaval A. Le Coq Arenal peetaval kohtumisel võiks üldmüüki minna umbes 7500 piletit. 

Tänavu alustas UEFA mängupääsmete müügiga aprillis. Uuel aastal oodatakse seni, kuni mõlemad finalistid selgunud. Skopjes maksid matšipiletid ametlikult 15-50 eurot, kuid kuna vastasseis osutuks tõeliseks maiuspalaks, kerkisid mustal turul hinnad lausa üle 1000 euro. Kui palju tuleb rahakotti kergendada Tallinnas?

„Ma usun, et piletihindu kolmega ei korrutata,“ viitas Juks Makedoonia sellele, et Makedoonia keskmine netokuupalk (372 eurot) on oluliselt väiksem kui Eestis. „Aga selge on see, et kallimad piletid saavad olema rohkem kui 50 eurot. Me ise eeldame, et see võiks tulla 20 eurot rohkem. See sõltub väga palju finalistidest.“

UEFA superkarikapaar saab selgeks mai lõpuks, kui välja on mängitud nii Meistrite kui ka Euroopa liiga tiitlid. Suur matš toimub Tallinnas A. Le Coq Arenal järgmise aasta 15. augustil.