Magnus Kirt mullu Rio OMil.Foto: KAI PFAFFENBACH
Kergejõustik
10. august 2017, 23:02

ÕL LONDONIS | Avakatsega kvalifikatsiooninormi täitnud Magnus Kirt: läksin viskama nii nagu torust tuli (1)

Londonis jätkuval kergejõustiku MMil täitis Magnus Kirt odaviske kvalifikatsioonivõistluse B-grupis kohe avakatsel kvalifikatsiooninormi ning pääses lõppvõistlusele.

83.86 visanud 27aastane odamees sõnas, et tema avakatse oli tehniliselt kontrollitud. "Eesti meistrivõistlused näitasid, et rabistada ja liialt käega visata pole mõtet. Eelkõige keskendusin sellele, et jalgadega visata ja hoojooksus olla võimalikult hea."

Kirt jätkas: "Soojendusväljakul olid visked kandilised, aga [peaväljakule] jõudes oli hea olla. Kuna tase on kõrge, siis läksin viskama nii nagu torust tuli. Midagi tagasi ei hoidnud," kommenteeris Kirt.

"Kui eelmine aasta ei suutnud ma välismaal üldse kaugele visata, siis sellel aastal sain sellest murest üle. Amsterdami EM lõi enesekindluse kõvasti kõikuma, kuid tänavu saavutasin enam-vähem stabiilse taseme. Liiga enesekindlalt ma siia ei tulnud, olin veidi aukartlik."

Odaviske finaal algab laupäeval Eesti aja järgi kell 22.15. "Reedel peab mingi väikese toonuse tegema, näiteks hommikuse jooksu. Õnneks on mul päevase vahega võistlemise kogemus varasemast olemas."

Teise eestlasena Londoni MMil odaviske kvalifikatsioonis osalenud Tanel Laanmäe jäi kindlalt lõppvõistlusest eemale. Ta viskas 76.41.

Kõik 13 kvalifikatsiooninomri täitnud sportlast: