Nolan Cressler.Foto: Kuvatõmmis/Vanderbilt Athletics
Korvpall
11. august 2017, 10:53

VIDEO | HAKKAB TULEMA! Rapla korvpallimeeskond palkas esimese välismängija (5)

Kevadel Eesti korvpalli meistriliigas hõbedale tulnud Rapla korvpallimeeskond teatas, et nendega liitub 23aastane ameeriklane Nolan Cressler. 195 cm pikkuse tagamängija näol on tegemist Rapla uue hooaja meeskonna esimese leegionäriga.

Cressler lõpetas kevadel NCAA ülikoolikarjääri tugevas Vanderbilti meeskonnas, kus ta mängis kaks hooaega tugevas SEC konverentsis. Ülikoolikorvpalli alustas ta Cornelli ülikoolis, kus oli selge liider keskmiste näitajatega 16,8 punkti, 4,2 lauapalli ja 1,6 korvisöötu.

Otsides suuremat väljakutset, siirdus Cressler pärast kahte aastat Vanderbilti, kus ta pidi leppima pisut väiksema rolliga, tuues keskmiselt 24 minutiga 7,8punkti, 4,2 lauapalli ja 1,7 söötu. Tema meeskonnakaaslane Luke Kornet sõlmis hiljuti New York Knicksiga. Cressler saabub Eestisse septembri alguses.

„Mulle jäi esimesena silma see, et ta on meeskonnamängija. Selle omaduse puudumine on tavaliselt suurim esimest hooaega Euroopas mängivate ameeriklaste puudujääk. Tegemist on füüsiliselt tugeva mängumehega, kes ei põlga ka kaitsemängu. Me näeme, et tema roll rünnakul peaks Raplas olema selgelt suurem kui oli ülikoolis, sest ta on väga hea söötja ja tal on väga hea viskekäsi, mis minu arvates ei saanud piisavalt kasutust (kolmepunktivisete protsent oli 43),“ kommenteeris meeskonna peatreener Aivar Kuusmaa.

Cressleri tipphetked:

Raplas jätkab Indrek Kajupank, lisaks loodetakse Sven Kaldre, Kristjan Voolaiu, Marek Ruudu ja Gregor Ilvese jätkamist.