Blogid

Inimesed elavad tänapäevalgi telkides ja see on normaalne! (7)

LISA KOMMENTAAR

Kõik ei ole nii ühene!13. august 2017, 13:45
Niinim. rändrahvaste rändamisest saadakse väga valesti aru. Ei rännata pidevalt ja kodu on neil ka olemas. Igal perel on oma kindel territoorium mille ulatuses "rännatakse" vastavalt aastaajale, et kindlustada karjale ülalpidamine ja laager-elukohad on üldjuhul korduvalt samad. Nende kodu mõiste on lihtsalt laiem kui "korteri neli seina" Et mongolitel on tänapäeval muistne maaelustiil, see tulenebki maamamajanduse eripärast, karjakasvatusest, karjad vajavad söödamaade regulaarset vahetumist, mitmete asjaolude, sealhulgas looduslike tõttu ei ole karjakasvatus paiksetesse farmidesse suletud, loomasööta ei toodeta ega ladustata. Mongoolias on siiski olemas ka maasulad teatud piirkondades kus arendatakse põllumajandust mis on küll vaevaline aga ikkagi "eksperimenteeritakse"
Järg. - 13. august 2017, 14:10
Kui laialt just aga internet on ka Mongoolias, jurtades on olemas televiisorid ja suhteliselt kiire arengu on teinud mobiilside. See kõik pole muidugi võrreldav "meiega" aga siiski. Mainimata on jäänud tööstus mis teatud ulatuses on olemas. Ulatuslik osa elanikkonnast tegeleb siiski maamajandusega ja just see vajutab Mongooliale oma pitseri, mis on arhailine ja äratab turistide-rännumeeste huvi, et "kes pole käinud jurtas, see pole käinud Mongoolias" Sestap tikutakse kirjeldama just Mongoolia seda poolt sest see on "industriaalinimese" jaoks huvitav.
Andu.12. august 2017, 19:10
Nii arvab kohtutäitur, kes odavalt su maja endale susserdab.
Rice12. august 2017, 14:06
Mongolid kasutasid nii mürgiseid aineid, et ime, et üldse ellu jäid. Paljud pidid raskete mürgitussümptoomide pärast töö lõpetama. Kuid tagasi kodumaa telkidesse ei soovinud neist keegi naasta.
Merd12. august 2017, 14:03
Kui neile meeldiks see elustiil, siis poleks neid rändamas EL riikidesse, teenima endid etableerinud asiaate, tihtipeale registreerimata mustale tööle. Viimati Rootsis, suur skandaal aastaid vanu toiduainete ümbermärkimisega. Miks ei kirjutata sellest eesti lehtedes? Tegemist oli väga suure aasiast omanike rahvusvahelise toiduainete komkuostu firmaga.
Kokkuostu on õige12. august 2017, 14:08
Asjade "loomulik käik"?13. august 2017, 14:29
Paljudele neist just meeldibki "see elustiil" - aga - miks Tšinghis khaan viis oma rahva suurele sõjakäigule? - Olles pidevalt vaenujalal (karjamaad) hõimude vahekorrad rahusse stabiliseerinud tekitas ta sellega rahvastiku pea, et plahvatusliku juurdekasvu ja inimesed ei leidnud omal maal enam rakendust-ülalpidamist ja nii mindi uusi maid allutama. Põhimõtteliselt kordub seesama - maailma teatud piirkondades ei suudeta tagada kõigile elementaarsedki elatumisvõimalust, paljuski just sellest lähtuvad omavahelised sõjad ja sõja- ning majanduspõgenikud kes "parematele karjamaadele" lähevad-tulevad.