Gabriel Paulista.Foto: Andrew Couldridge
Jalgpall
12. august 2017, 00:28

KUULUJUTUVESKI | Spurs avab lõpuks rahakotirauad, Londoni sats teeb Euroopa meistrist oma rekordostu

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Mullu Premier League'i teise kohaga lõpetanud Tottenham Hotspur on valmis tegema suve esimest ostu. Nimelt peaks Spursiga liituma 20aastane Pape Cheikh Diop.

Senegalis sündinud, kuid rahvusvahelisel areenil Hispaaniat esindav poolkaitsja kuulub praegu Celta Vigo hingekirja ning lisaks Spursile jahib mehe allkirja ka Prantsusmaa sats Lyoni Olympique.

Õhtulehe hinnang: Spursi olematu aktiivsus käimasoleval üleminekuaknal on nii mõnegi fänni murelikuks teinud, kuid ilmselt on peatreener Mauricio Pochettino oma koosseisuga lihtsalt väga rahul.

Väidetavalt on Spurs Diopi jälginud juba kaua ning täna astuti Celta Vigoga mehe ülemineku osas läbirääkimistesse. Et Londoni tiimil raha ning huvi poolkaitsja eest jagub, oleme kindlad, et tuleval nädalal on Diop juba Spursi pallur.

2. Londoni Arsenal võib oma kaitsjast ilma jääda. Hispaania sats Valencia huvitub Arsenali Gabirel Paulistast, kes liitus Albionimaa klubiga tunamullu Villarrealist.

Gabriel Paulista. Foto: Andrew Couldridge

26aastane brasiillane on Arsenali eest Inglismaa kõrgliigas väljakul käinud 46 kohtumises, mis pole küll paha number, aga annab selgelt märku, et Paulista näol on tegemist varumehega.

Valencias saaks Sambamaa mees ilmselt oluliselt rohkem mänguaega. Hispaania sats soovib Paulistat, sest klubi senine parim keskkaitsja Ezequiel Garay on lahkumas Moskva Spartakisse.

Õhtulehe hinnang: Usume, et see diil läheb läbi. Tõenäosust lisab tõik, et Valencia juhendaja Marcelino on Paulistaga varem töötanud ning väidetavalt jäi ta brasiillasega Villarrealis väga rahule.

3. West Ham tahab Euroopa meistrist teha oma rekordostu. Slaven Bilici juhendatav klubi on Lissaboni Sportingu poolkaitsja William Carvalho eest teinud 30 miljoni euro suuruse pakkumise.

25aastane Angolas sündinud portugallast on varem seostatud teise Londoni klubi Arsenaliga, kuid näib, et hoopis West Ham tahab kaitsvat poolkaitsjat hirmsasti endale saada.

Õhtulehe hinnang: Pole kahtlustki, et Carvalho oleks West Hamile suurepärane täiendus ning kõik märgid näivad praegu viitavat, et portugallane kolibki Inglismaale. Seega peame vutisõprade käest paluma vabandust, sest olime kindlad, et Carvalho liitub Arsenaliga.

William Carvalho. Foto: SERGEI KARPUKHIN