Pärnu tänavafestival Augustiunetus 2017Foto: Meisi Volt
Inimesed
12. august 2017, 22:01

GALERII | ÄIKE, KOHVIKUD JA DISAIN: Pärnu pidas linnatänavatel pidu (8)

Weekend festivalist haavad parandatud ja Pärnu pidas taas pidu! Seekord kesklinnas, olles tänavafestivaliga Augustiunetus hõivanud vanalinnas väärika Kuninga tänava.

Värske pilgu ja moega kaheksas Augustiunetus pakkus hilise kellaajani Pärnu tänavatel taaskord kaunist käsitööd, kodukohvikuid, muusikat ja tantsu, tuues linlased tänavale kauplema ja turistid linnamelu nautlema.

Tänavafestivali peateljeks oli sel aastal väärika ajalooga Kuninga tänav, mis jäi üheks õhtuks ainult jalakäijate päralt. Festival haaras enda alla ka kogu ülejäänud Pärnu vanalinna. Kunsti, tantsu, teatrit ja muusikat jagus Rüütli, Hospidali, Pühavaimu, Hommiku jt tänavatele ning Koidula, Brackmanni, Jakobsoni parkidesse ja lasteparki.

Tänavune Augustiunetus oli pühendatud uus- ja taaskasutusele ning loodussäästlikule mõtteviisile.

Kui festivali esimesed tunnid möödusid päikese käes, siis hiljem kostitas ilm külalisi äikese ja vihmaga nii, et kauplejad korraks oma kraami kinni katma pidid ja rahvas kohvikutesse laiali jooksis. Oli ka neid, kes paduvihmast end häirida ei lasknud ning tantsimise ja uudistamisega jätkasid.

Vaata galeriist, milline pidu Pärnu tänavatel toimus!