Magnus Kirt Londoni olümpiastaadionil. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Kergejõustik
12. august 2017, 23:28

ÕL LONDONIS | Odaviske 11. mees Magnus Kirt: ilmselt tahtsin liiga palju (3)

Täna kergejõustiku Londoni MMil odaviske võistlusel mõõtu võtnud Magnus Kirt sai avavoorus kirja 80.48, mis andis talle 11. koha. 

Neljandana finaalvõistlusel hoojooksurajale läinud eestlane sai koha avakatsel kirja 80.48. Paraku hilisematel katsetel eestlane enam oda lendu ei saanud ja Kirt kohtunikel tulemusi ära mõõta ei lasknud. 

Eestlane ise enda tulemusega rahule ei jäänud. "No ei olnud tulemus kiita. Teadsin, et pean tegema sama nagu kvalifikatsioonis, aga olin rohkem pinges - natukene nagu Eesti meistrivõistlustel," sõnas esmakordselt tiitlivõistluste lõppvõistlusel oda visanud Kirt. 

"Närvi sees polnud, aga ilmselt tahtsin liiga palju," nentis 11. koha pälvinud odaviskaja. "Natukene jääb kummitama ka, kaheksanda koha tulemus polnud kõige parem," tunnistas eestlane väikest pettumust. 

Odaviske maailmameistriks tuli Johannes Vetter. Juba varem Londonis kõigi aegade parima kvalifikatsioonitulemuse eest hoolitsenud sakslane oli meeletus hoos ka täna, kui sai samuti avavoorus kirja 89.89.

Hõbemedali saab kaela tšehh Jakub Vadlejch (89.73), kes suurvõistluse finaalis oma isikliku rekordit enam kui pooleteise meetri võrra parandas. Sugugi mitte halvem polnud Vadlejchi kaasmaalane Petr Frydrych, kes püstitas viimases voorus samamoodi isikliku rekordi 88.32, ning sellega kolmandaks tõusis. 

Tänavu oda ka üle 90 meetri lennutanud Rio olümpiavõitja sakslane Thomas Röhler (88.26) jäi teistkordselt maailmameistrivõistlustel medalita. Seekordsel suurvõistlusel jäi pjedestaal kuue sentimeetri kaugusele. 

Odaviske paremusjärestus:

Odaviske paremusjärjestus.