Jordan Theodore palliga. Foto: fiba.com
Korvpall
13. august 2017, 11:01

Kosovo Eestile kingitust teha ei suutnud ning võitlus korvpallimudast pääsemisele jätkub (1)

Eile õhtul jätkusid korvpalli 2019. aasta MMi eelkvalifikatsiooniturniiri mängud, kui oma esimese võidu teenis Makedoonia. 

Võõral väljakul mõnevõrra üllatuslikult Kosovole alla jäänud makedoonlased koduväljakul midagi juhuse hooleks ei jätnud. 

Võõrustajad kaotasid küll avaveerandi 19:22 ning poolaja 40:41, kuid tegid seejärel omad korrektuurid. Oma paremus pandi peamiselt maksma kolmandal veerandajal, mis võideti 23:13. Viimasel neljandikul vormistati lõppseisuks kindel 87:74 võit. 

Makedoonia poolt tõusis parimaks kodustatud ameeriklane Jordan Theodore 24 silma ja 9 lauapalliga. Kosovo resultatiivseimana tõi Fisnik Rugova 17 punkti. 

Ühtlasi sai Makedoonia kirja esimese võidu. Eesti seis on igati soodne, kui siiani oleme turniiri läbinud puhaste paberitega. Edasipääsu ehk koha kahe parema hulgas kindlustaksime vähemalt ühe võiduga, kuid pole sugugi võimatu, et isegi kahe kaotusega pinnale jääksime. 

Viimased kohtumised peab Eesti tuleval nädalal. Alustuseks minnakse kolmapäeval kodusaalis vastamisi Makedooniaga ning kolm päeva hiljem võõrsil Kosovoga. 

Nelja alagrupi peale on koha MM-valikturniiril juba kindlustanud kolm meeskonda: Bulgaaria, Austria ja Holland.