Rein Taaramäe.Foto: Aldo Luud
Spordiblogi
13. august 2017, 18:42

Pluss, miinus, ennustus | Taaramäe positiivne üllatus, Balta nukker esitus ja korvpallikoondise ülikõrged šansid

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi mööduva nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 13. augusti valik.

Nädala pluss

Suurim üllataja oli kindlasti kümnevõistleja Janek Õiglane, aga kui tema kõrvale jätta, pakkus positivseid emotsioona ka jalgrattur Rein Taaramäe, kes sai Katjuša-Alpecini meeskonnalt teada, et stardib laupäeval algaval hooaja viimasel suurtuuril Vueltal. Tiimi otsus oli mõnevõrra üllatav ka Taaramäele endale, kes arvas, et tema kahjuks mängib klubist lahkumine. Tuleval hooajal pedaalib ta teatavasti Direct Energie rivistuses. Aga eile lõppenud Arctic Race'il näitas eestlane piisavalt head minekut ja loodetavasti õnnestub tal Hispaanias hea vorm realiseerida.

Nädala miinus

„Katastroof!“ Nii hindas kaugushüppaja Ksenija Balta enda esitust Londoni MMi kvalifikatsioonis. Finaalikoht jäi kaugele ja 6.15 pole see tulemus, mille järgi ta Suurbritanniasse sõitis. Meie nii karmid pole, sest tegu oli Balta 2017. aasta välishooaja debüüdiga. Kui võistluskogemust all pole, on raske kohe paugutama hakata. Ometi on tegelikkus karm: mullu jäi näppude vahele EMi neljas ja olümpia kuues koht, tänavu põlvevigastuse tõttu mitte midagi.

Ksenija Balta. Foto: Aldo Luud

Tuleva nädala ennustus

95

protsenti on tõenäosus, et Eesti korvpallikoondis pääseb 2019. aasta MM-eelvalikturniiril C-grupis kahe parema hulka ehk novembris algavatele tõelistele valikmängudele. Eesti on seni olnud võõrsil 80:76 parem Makedooniast ja kodus 76:50 Kosovost. Viimaseks jääme vaid juhul, kui kaotame tuleval nädalal mõlemad korduskohtumised ja kahe matši kokkuvõttes minimaalselt 33 silmaga. Seniste esituste põhjal on selline sündmuste käik ebareaalne.

Rain Veideman. Foto: Robin Roots