Allyson Felix. Foto: LUCY NICHOLSON
Kergejõustik
14. august 2017, 13:05

Mis Bolt? MM-medalistide tabel sai uue ainuvalitseja

Sel nädalavahetusel lõppenud Londoni kergejõustiku MMiga tõusis medalitabelite tippu uus nimi. Seni ainuvalitsejana tabeli tipus trooninud legendaarne Jamaica sprinter Merlene Ottey tõugati teiseks - uus medalikuninganna on ameeriklanna Allyson Felix. 

Enne tänavusi suurvõistlusi oli maailmamesitrivõistlustelt enim medaleid kaela saanud praeguseks 57aastane Ottey. Jamaicalanna auhinnakapis seisab ühtekokku 14 MM-medalit, millest kolm on ka kuldsed. Kohe igihalja sprinteri selja taga luurasid aga meeste spordimaailma valitseja Usain Bolt ja ameeriklanna Allyson Felix. 

Poolehoidjate kurvastuseks pidi Bolt tänavustel mängudel leppima vaid ühe pronksmedaliga, mis tähendab, et mehel on samamoodi nüüd koos 14 MM-medalit, kuid kuldset karva on neist suisa 11. 

Medalitabeli tippu tõusis aga just 31aastane Felix, kes Londonist teenis USA koondisega 4x100 ja 4x400 meetri teatejooksudes kuldmedalid. Lisaks sai ameeriklanna 400 meetri individuaaldistantsil kaela pronksise autasu. Need kolm medalit liigutasid sprinteri medalite arvu aga 16ni (11 kulda), millega Felix ongi nüüdsest läbi aegade tituleerituim MM-sportlane. 

Kahekohalise arvu medaleid on maailmameistrivõistlustelt võitnud veel Carl Lewis (11) ja Veronica Campbell-Brown (10).