Riyad Mahrez tegi Leicesteris imesid, kuid nüüd otsib mees uut väljakutset. Foto: PAUL CHILDS
Jalgpall
15. august 2017, 10:08

KUULUJUTUVESKI | Inglased tahavad veskimeeste hooaega lühendada. Miks roomlased koonerdavad?

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob kuni akna sulgumiseni igapäevaselt lugejateni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Tänane esimene kuulujutt puudutab kõiki Inglismaa klubisid. Nimelt loodavad meeskonnad läbi suruda reeglit, mis lühendaks alates järgmisest suvest üleminekuakna pikkust.

Kui pragu võivad Inglismaa klubid jalgpallureid osta kuni 31. augustini, siis ideaalis näeks paljude klubide bossid, et meeskonnad komplekteeritakse juba hooaja alguseks.

Sellisel juhul saaksid kõik tiimid rahumeeli hooaega alustada ja kogu energia kuluks jalgpalli mängimisele, mitte mängijate ostmisele. Muudatuse poolt on väidetavalt suurem osa Premier League’i meeskondasid.

Raha paneb rattad käima. Foto: JOE RAEDLE

Õhtulehe hinnang: Muudatus pigem ei lähe läbi, sest teistes Euroopa tippliigades oleks aken ikkagi augusti viimaste tundideni avatud ning nemad saaks endiselt Inglismaalt mängijaid osta. Mis omakorda tekitaks tobeda olukorra, kus näiteks Barcelona ostab Liverpoolist Philippe Coutinho, kuid inglased ei saaks tema asemele enam meest tuua.

Idee on igati loogiline, kuid sellega peaks kaasa minema kõik Euroopa tippliigad. Kui aga mängus on sajad miljonid eurod, siis pole kuigi lihtne piiriüleseid kokkuleppeid saavutada.

2. Riyad Mahrez valiti hooajal 2016-2017 Premier League’i parimaks mängijaks. Tuhkatriinulugu tegi tundmatust mehest jalgpalluri, keda tõsimeeli võrreldi Lionel Messiga. Nüüd soovib Mahrez viimaks Leicester Cityst lahkuda ja end uues keskkonnas proovile panna.

AS Roma pani Leicesteri lauale 20, seejärel 28 ning viimati 32 miljonit naela, kuid sellest inglastele ei piisanud. Samal ajal püüab Mahrezi agent roomlastele selgeks teha, et 40 miljoni eest oleks inglased äkki tehinguga isegi nõus.

Riyad Mahrez tegi Leicesteris imesid, kuid nüüd otsib mees uut väljakutset. Foto: PAUL CHILDS

Õhtulehe hinnang: Mahrezi leping kestab 2020. aasta juunini ja tema eest pakutakse tänapäeva vutimaailma arvestades 20-40 miljonit? Leicester teab, et ilmselt ilmuks peagi välja meeskond, kes selle numbri duubeldaks. Mahrez ei lähe Romasse.

3. Alexis Sancez rääkis taas kodumaa meediale, et tahaks Londoni Arsenalist plehku panna. Peamiselt on teda paari pandud Müncheni Bayerniga, nüüd sekkus mängu Manchester City, kes testib Arsenali meelekindlust 60 miljoni naelaga.

Alexis Sanchez pole Londoni eluga vist kuigi rahul. Foto: ADRIAN DENNIS

Õhtulehe hinnang: Sancheze leping kestab juunini, mis tähendab, et vähem kui aasta pärast saaks ta tiimist ka tasuta lahkuda. Küll aga oleks totter müüa suurepärane mängija oma liigarivaalile. Seega, kui üldse müümisele mõelda, siis pigem tuleks käed lüüa sakslastega.