Kuldne kolmik - Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Cristiano RonaldoFoto: uefa.com
Jalgpall
15. august 2017, 17:26

Messi, Buffon või Ronaldo - vutiaasta esimene auhind jagatakse juba järgmisel nädalal

Veidi enam kui nädala pärast, 24. augustil, on Euroopa klubijalgpalli tähelepanu suunatud Monacole, kus loositakse tänavuse hooaja Meistrite liiga alagrupid. Lisaks loteriile toimub kohapeal ka väike auhinnagala, kus kuulutatakse välja möödunud 2016/17 hooaja parim mängija. 

UEFA Men's Player of the Year ehk UEFA parima mängija auhinnale kandideerivad kolm kandidaati. Mullu Madridi Realiga Meistrite liiga võitnud Cristiano Ronaldo, finaalis Juventusega portugallasele alla vanduma pidanud vanameister Gianluigi Buffon ja FC Barcelona argentiinlasest superstaar Lionel Messi. 

Kolm eelnimetatud valis omaltpoolt välja paneel, mis koosnes 80st mullu klubijalgpalli suurimas sarjas alagrupiturniirile jõunud meeskonna treenerist ja 55st ajakirjanikust, et esindatud oleks iga UEFA liikmesriigi arvamus. 

Ülejäänud hääli saanud mängijad, kes jõudsid esikümnesse:
4: Luka Modrić (Horvaatia, Madridi Real) 
5: Toni Kroos (Saksamaa, Madridi Real)
6: Paulo Dybala (Argentiina, Juventus)
7: Sergio Ramos (Hispaania, Madridi Real)
8: Kylian Mbappé (Prantsusmaa, Monaco)
9: Robert Lewandowski (Poola, Müncheni Bayern)
10: Zlatan Ibrahimović (Rootsi, Manchester United)

Nii Ronaldo kui Messi on auhinna varasemalt kahel korral võitnud. Argentiinlane sai võidukarikaga rõõmustada 2010/11 ja 2014/15 aastal ning portugallane triumfeeris parima mängija valimistel 2013/14 ja 2015/16 aastal.

Lisaks kahele superstaarile, kes on ka FIFA poolt välja antava Ballon d'Ori ehk FIFA maailma parima mängija auhinna omavahel viimased üheksa korda "sõbralikult" ära jaganud, on UEFA poolse trofee pälvinud veel Andres Iniesta (2011/12) ja Franck Ribery (2012/13).

Lisaks kuulutatakse 24. augustil välja ka iga liini möödunud hooaja, seega selgub ka 2016/17 aasta parim väravavaht, kaitsja, poolkaitsja ja ründaja. 

Väravavahid: Gianluigi Buffon (Juventus), Manuel Neuer (Müncheni Bayern), Jan Oblak (Madridi Atletico).

Kaitsjad: Leonardo Bonucci (Juventus, nüüd AC Milan), Marcelo (Madridi Real), Sergio Ramos (Madridi Real).

Poolkaitsjad: Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric (kõik Madridi Real).

Ründajad: Paulo Dybala (Juventus), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Madridi Real).