Eesti U16 korvpallikoondisFoto: fiba.com
Korvpall
15. august 2017, 18:56

Eesti U16 korvpallikoondis osutas turniiri suurfavoriit Hispaaniale südi vastupanu

Eesti noorkorvpallurid pidasid täna maha tulise heitluse Hispaania eakaaslastega. Kaheksandikfinaalist sammusid võitjana paraku edasi lõunaeurooplased, kes olid meie poistest paremad tulemusega 59:54. 

Korvidevaest kohtumist alustas Eesti hästi. Kaheminutilise mängu järel oli kumbki meeskond teele saadetud visetest tabanud vaid ühe ning üsna peagi selgus, et tänane mäng võidetakse kaitses, mitte ründes. Kui avaveerandist oli selja taga pool, seisis tablool viigiseis 5:5. Paraku veerandaja teisel poolel eestlased enam Hispaania eakaaslastega sammu pidada ei suutnud, ning vastaste 13:0 vahespurt tähendas, et esimesele pausile mingi nende 18:6 eduseisul. 

Paremini ei saadud koha pealt minema ka teise veerandi alguses. Hispaanlased näitasid visetel paremat tabavust ning suurendasid vahe 19 punkti peale. Veerandaja viimased kolm tabavat viset tulid aga kõik meie poiste poolt ja poolajapausile mindi 29:17 kaotusseisus. 

Pärast mänguseisakut olid meie mehed justkui ümber sündinud. Kerr Kriisa ja Kaspar Kitsingu vedamisel vähendasid noored korvpallurid vahe viimase veerandaja alguseks ühe punkti peale.

Ennast ohustatuna tundnud hispaanlased võtsid seepeale jalad kõhu alt välja ja viisid vahe taas üheksa punkti peale. Kuigi minut enne lõppu jõudsid meie poisid veel kolme punkti kaugusele, imet paraku ei sündinud, ja mäng kuulus hispaanlastele tulemusega 59:54. 

Meie parimana tõi Kaspar Kitsing üleplatsimehena 15 punkti, Kerr Kriisa lisas omalt poolt 10 punkti ja 11 lauapalli. Võitjate parim oli 13 silma visanud Santiago Aldama ning vastaste kaksikduubli eest hoolitses Golden Dike (10 pt + 10 lp).

Juba homme ootab Eesti U16 korvpallikoondist ees mäng Saksamaaga, kui hakatakse mängima kohamänge 9.-16. kohani. B-divisjoni kukub välja kolm viimast koondist. 

Kohtumine on järelvaadatav siit: