Toyotale Soome ralli esikoha toonud Esapekka Lappi.Foto: HANNU RAINAMO
WRC
16. august 2017, 10:44

Põnevad ajad: Toyota rallitiim kolib suure osa tegevusest Eestisse (1)

Toyota autoralli MM-sarjas osalev meeskond on kolib järgmisel aastal olulise osa oma tegevusest Eestisse, kirjutas Soome ajaleht Ilta-Sanomat. Seni paikneti Jyväskylä lähedal Puuppolas, Eesti baas tuleb Tallinna külje alla Peetri asulasse.

"Jah, meil on sellised plaanid. Eesti baas peaks kasutamiseks valmis olema järgmisel aastal. Millal täpselt, ei oska ma veel öelda," kinnitas Toyota meeskonna boss Tommi Mäkinen Ilta-Sanomatile. Jutud Eesti baasist hakkasid ringlema juba möödunud aastal.

Lehe andmetel on kolimise peamine põhjus Eesti oluliselt hõlpsam maksukeskkond. "Küsimus pole tegelikult ainult maksudes. Eesti asub võrreldes Kesk-Soomega logistiliselt oluliselt paremas asukohas. MM-etappidele sõites säästame nii koguni ühe ööpäeva," täiendas Mäkinen.

Tema sõnul Soomega sidemeid siiski ei katkestata. "Puuppola jääb meie peamiseks baasiks, aga meil on selle kõrval vaja ka Eesti keskust. Käesolev hooaeg on näidanud, et asjade transportimine on võtnud oodatust rohkem aega. Ma ei räägi isegi ralliautodest, pigem kõigest muust varustusest, mis ralli juurde käib," lausus viiekordne MM-sarja üldvõitja.

Toyotat on mõnda aega seostatud ka praegu M-Spordi ridades sõitva Ott Tänaku palkamisega.