Tiit Sokk mängijaid juhendamas.Foto: Alar Truu
Korvpall
16. august 2017, 21:32

Tiit Sokk kiitis Erik Keedust: ta võttis vastaste liidri rajalt maha (1)

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tõstis Makedoonia üle saadud 74:65 võidumängus kõige enam esile Erik Keedust, kes suutis edukalt ohjeldada vastaste kardetud mängujuhti Jordan Theodore'it.

"Esimesel poolajal proovisime erinevaid variante, kuid Erik Keedus suutis ta individuaalselt maha võtta. See oli võtmekoht. Aga kõik mehed olid tublid," kiitis Sokk hoolealuseid. "Oli teada, et vastased tulevad täiega peale. Meie relv, kolmesed, ei töötanud. Seda hinnalisem see võit on."

Makedoonia peatreener Jordanco Davitkov tõstis esile Eesti ülekaalu lauavõitluses, mis oli tema hinnangul otsustavaks saanud viimase veerandaja üks võtmeteguritest. "Õnnitlen Eestit, teil on hea meeskond. Loodame Kosovos teie peale," jäi Davitkovil üle öelda.

Tõsi - Makedoonia edasipääsulootus on nüüd Eesti kätes. Kui laupäeval Prištinas võidavad meie mehed, pääseb Makedoonia alagrupist teisena edasi. Kosovo võidu korral saavad nemad ise teise koha.

Ehkki esikoha kindlustanud eestlased saavad minna mängima pingevabalt, kinnitas Sokk, et Kosovole ei kavatseta midagi kinkida: "Läheme oma parimat andma!"