Rallimehi ootab tavapärasest igavam võidusõit.Foto: M-Sport
WRC
17. august 2017, 19:55

Rallimehed nõutud: miks muudeti Saksamaa MM-ralli igavaks?

„Enne kuulus see ralli maailma paremate hulka, tänavu on siin aga väga igav,“ teatas üks juhtivaid piloote enne täna algavat Saksamaa rallit.

Anonüümseks jääda soovinud rallitipp oli ajakirjaga Autosport suheldes väga pettunud. „Nad on muutnud kogu selle võistluse natuuri. Rajad on pidevalt sirged, sirgele järgneb veel üks sirge ning lõpuks tuleb üks peaaegu sirge kurv. Mis selle kõige mõte on? Minu jaoks on see üsna nüri.“

Hayden Paddoni kaardilugeja Seb Marshall selgitas, et reedesed viinamarjaistanduste vahel liuglevad kiiruskatsed ja laupäeval kaks korda läbitav legendaarne Panzerplatte kiiruskatse panevad suuresti paika ralli võitja. „Pärast seda on kiiruskatsed ülikiired ning suuri vahesid enam sisse ei sõideta,“ rääkis Marshall.

Craig Breen ei mõista, miks peab reedel kolm korda läbima 9,27 km pikkust Wadern-Weiskircheni publikukatset. „Saan korraldajatest aru – nad püüavad pealtvaatajatele meeldida. Meie aga sõidame sellel ringrajal mitu tiiru, niimoodi kolm korda päevas,“ ütles Iirimaa parim rallimees.

Kui sportlased vahelduseks muudel kiiruskatsetel tiirutavad, korraldatakse Wadern-Weiskirchenil publikule meelelahutuslikke sõite. „Lõpuks käib sealt läbi 600 autot. Kui vihma peaks sadama, muutub asi õudusunenäoks. Saame lõigata väga-väga palju,“ jätkas Breen.

Iirlase sõnul peaks suure eelise saama esimesena rajale minev MM-sarja liider Thierry Neuville, sest hiljem muudetakse kurvidest lõikamise osa mudamülgasteks. „Ausaltöeldes pole tänavune ralli rada kõige paremini õnnestunud. Pärast viinamarjaistandusi ja Baumholderit (Panzerplatte kiiruskatse – toim) ei ole asi enam huvitav. Kaotasime selle ralli omapära.“

Täna hommikul peetud testikatsel näitas M-Spordis meeskonnas kihutav Ott Tänak üheksandat aega, kaotades Neuville’ile (Hyundai) kuue sekundiga. 

Kui Saksamaa ajakirjanik uuris Tänakult, milline oleks tema unistuste lõpp käesolevale rallile, kõlas vastuseks: „Loodetavasti on meil pärast autasustamist taas põhjust järve ujuma minna,“ viitas Saaremaa mees tänavuse Sardiinia rallile, kus ta oma karjääri esimest etapivõitu suplusega tähistas.