David De Gea.Foto: ANDREW YATES
Jalgpall
19. august 2017, 11:07

KUULUJUTUVESKI | Manchester United laseb oma kindlaima lüli tõepoolest lõpuks minema? (1)

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Manchester United vabaneb tõepoolest oma kindlast puurilukust? 

Unitedi rasketel aegadel on stabiilselt sisuliselt ainus kindla peale lüli olnud väravavaht David De Gea. Hispaanlane on mitmel korral mõista andud, et võiks endale uue klubi leida, kuid Punased Kuradid pole sellega nõus olnud. Nüüd puhuvad aga uued tuuled ning Jose Mourinho on valmis puurilukku müüma. 

Nimelt on United huvitatud AC Milani 18aastasest imelapsest Gianluigi Donnarummast. Nüüd oleneb kõik sellest, kas huvi realiseerub ka tehinguks. 

David De Gea. Foto: ANDREW YATES

Õhtulehe hinnang: arvestades, et De Gea pole Manchesteris just alati kõige õnnelikum olnud, siis tema lahkumine kodumaale Madridi Reali tundub tõenäoline. Hispaanlase leping lõppeb Unitedis 2019. aastal ning ilmselt soovitakse väravavaht parima võimaliku summa eest rahaks teha. Määravaks saab ka Donnarummaga seonduv. Kas ta saab Itaaliast tulema? 

2. Kas West Ham leiab raha andeka igavesti andeka portugallase ostmiseks? 

Juba aastaid väga andekaks peetud portugallane William Carvalho kuulub jätkuvalt kodumaa Sportingu nimekirja. Poolkaitsja üleminekutest on juttu olnud juba mitmeid hooaegu, kuid millegipärast pole 25aastase palluriga diiliks läinud. 

Nüüd on Carvalho´t jahtima asunud West Ham, kes hädasti täiendust vajaks. Praegu on takistuseks saama raha. 

William Carvalho, Foto: Matthias Schrader

Õhtulehe hinnang: briti meedia väitel on Sporting lükanud tagasi pakkumise 32 miljonit eurot kohe + 5 miljonit osamaksetena. West Ham on ette valmistamas ka järgmist pakkumist 38+5. Kui Portugali klubi sellega lepib, siis läheb asjaks, vastupidisel juhul muutub asi kahtlaseks. Mängumehe väljaostuklausel on 45 miljonit, milleks inglastel ilmselt korraga raha pole. 

3. Barcelona tegutseb vaikselt. 

Kuigi Lionel Messi ootab võistkonda mõnda superstaari, on Barcelona hoopis silma peale pannud keskkaitsja Yerry Minale. Tegemist on Brasiilia liigas palliva kolumbialasega, kelle eest tuleb Palmeirasele välja käia 9 miljonit eurot. Barcelona fännis ootavad ilmselt pikisilmi Neymarile asendust, kuid selle asemel tuuakse meeskonda Paulinho ja nüüd Minale. 

Yerry Mina (valges). Foto: FREDERIC J. BROWN

Õhtulehe hinnang: pole põhjust arvata, miks tehinguks minema ei peaks. Küll aga tuleb arvestada sellega, et Mina jääb Brasiiliasse jaanuarini.