Eesti rannajalgpalli meistrivõistluste viimane etapp. Foto: Aldo Luud
Rannajalgpall
19. august 2017, 20:36

GALERII | Ülipingeline lõpp: Rannajalgpalli meistriks krooniti Nõmme BSC OlyBet

Eesti rannajalgpalli meistrivõistluste kuuendasse ehk viimasesse etappi mahtus kuhjaga närvipinget. Pärnus toimunud võistlusel oli tiitli saatus lahti viimse matšini.

Suvepealinna saabus liidrina BSC Thunder Häcker (47 punkti), kes edestas silmaga Nõmme BSC OlyBeti. Kuna mõlemad suutsid päeva esimeses kohtumises oma kukrusse võidu lisada – Thunder alistas SK Augur Enemati 4:2 ning nõmmekad said 10:5 jagu BSC Peugeot’ist, otsustas tiitli saatuse tänavuse meistrisarja viimane matš, kus omavahel võtsid mõõtu liigatabeli kaks esimest. 

Maiuspalaks kujunenud finaalimaigulises matšis läks Thunder Häcker kohtumist Ervin Stüfi kaugpurakast 1:0 juhtima, kuid kogenenumad konkurendid tõi sekundiga mängu tagasi Rando Rand, kes väravale järgnenud lahtilöögist seisu viigistas. Pärast tabamust said parema hoo üles kolmel viimasel hooajal neljandana lõpetanud nõmmekad ning mängu lõppedes säras tablool 4:2 nende kasuks. Tasuks meistritiitel!

Viimases kohtumises kaks väravat löönud OlyBeti plaažijalgpallur Aleksander Saharov tõdes pärast autasustamist, et otsustavale matšile mindi vastu rahulikult ning üle ei mõeldud. Sama taktikaga tüüriti võidu poole terve aasta.

„Hooaja alguses leppisime kokku, et meil ei ole vaja hambad ristis midagi välja punnitada,“ lausus Eesti muruvutikoondiseski 25 heitlusega korra skoorinud jalgpallur. „Mängime pingevabalt ja tunneme ise sellest asjast rõõmu.“

Viimasel hetkel tiitli kaotanud Thunder Häckeri kohta jagus tal vaid kiidusõnu, üsnagi noore koosseisuga satsil on kõvasti potentsiaali.

„Seal on päris palju mängijaid, kes on koondise tasemel,“ paotas Saharov. „Nad on kiired ja hea tehnikaga. Kui neil järgmiseks aastaks duhhi jätkub, on nad kindlasti kõrgemal tasemel kui tänavu.“

Meistriliiga suurim väravakütt oli Ragnar Rump (BSC Peugeot), parimaks väravavahiks valiti Vaiko Tammeväli (Nõmme BSC OlyBet) ning parimaks mängijaks Ervin Stüf (BSC Thunder Häcker)

Meistriliiga lõplik edetabel:

1. Nõmme BSC OlyBet 52 punkti (väravatevahe 108:45)

2. BSC Thunder Häcker 50 (137:66)

3. SK Augur Enemat 42 (133:60)

4. BSC Peugeot 33 (132:94)

5. Saue JK 28 (90:98)

6. Üksjalgvärav Vitamin Well 13 (67:144)

7. Rõuge Saunamaa 12 (66:163)

8. BSC Alpha 9 (79:142)