Sergi Roberto.Foto: JOSE JORDAN
Jalgpall
20. august 2017, 08:31

KUULUJUTUVESKI | Hiiliv Tottenham loodab kõige viimasena naerma jääda, Arsenal hakkab kaitses varsti peanupukesi lugema (1)

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Uninunud kaunitari rollis olnud Tottenham on end käsile võtnud. Sihikul on ei keegi muu kui Barcelona ning sealne keskväljamees Sergi Roberto. 

Kuigi Tottenham on just oma poolehoidjaid rõõmustamas, käies Amsterdami Ajaxi kaitsja Davinson Sanchezi eest välja klubi uued rekordnumbrid ehk 45 miljonit eurot, jahitakse mängijateturult ka Kataloonia gigandi pallivõlurit. 25aastane Sergi pole Barcelonas kunagi esimest viiulit mänginud, alates hetkest kui ta 2010. aastal esindusmeeskonna koosseisu kaasati. 

Eelmisel aastal pääses mees küll 32 korral kõrgliigas väljakule, kuid enamasti oli taandatud äärekaitsja rolli, mis talle sugugi mitte meelt mööda polnud. Lisaks ei tõota hispaanlase poolkaitsesoovidele head ei Paulinho soetamine ega Barcelona klubi meeleheitlik Coutinho jaht. 

Õhtulehe hinnang: juba varasemalt on meest pandud paari Manchester Unitedi ja Londoni Chelseaga. Kui nüüd on  El Mundo Deportivo andmetel on allkirjajahiga ühinenud ka Tottenham võib kindel olla, et Barcelona mehe ka maha parseldab. Kuhu, see sõltub pigem mehest endast. Kas ta on oma kogemustest õppinud ja hindab pigem mänguaega, mida võiks saada Tottenhamis, või eelistab endiselt jahtida tähesära ja rahamägesid.

 Sergi Roberto  Foto: JOSE JORDAN

2. Tuhast tõusev Milano Inter noolib Arsenalist Shkodran Mustafit. Saksa koondislane on Albionimaal veetnud vaid ühe aasta, liitudes Arsenaliga mullu 38 miljoni euro eest. Üks edukas Briti saartel veedetud hooaeg on mehel selja taga ning kuigi mees figureerib endiselt ka Arsene Wengeri plaanides, ei heiduta Sky Italia väitel selline tõsiasi Interit sugugi. 

Õhtulehe hinnang: 25aastane sakslane ei liigu Kahurimeeste juurest mitte kuhugi. Säärane käik oleks võimalik, kui üleminekuakent jätkuks veel kuudeks, kuid kuna augusti lõpp tiksub aina lähemale ja lähemale, ei nõustu Arsenal meest loovutama. Pealegi on Wenger tuntud kui viimasel minuti ostja, mitte müüja. 

Shkodran Mustafi. Foto: CARL RECINE

3. Tänavu juba vananeva Pepe omale saanud Besiktas loodab endale krabada ka teise unustatud kaitsemängija - Mathieu Debuchy. Väide, et 27kordne Prantsusmaa internatsionaal ei kõlba Inglismaa kõrgliiga jaoks on jabur. Ent ometi on 32aastane Debuchy Arsenali särgis Premier League's väljakul käinud ei rohkem ega vähem kui 13 korda. Sealjuures ei räägi me hooajast ega kahest, paremkaitsjal hakkas tiksuma just neljas aasta Kahurimeeste klubi hingekirjas. 

Ometi on mehel jalge all üle 240 kohtumise Prantsusmaa kõrgliigas ning niisama papist poisid rahvuskoondist ka tavaliselt esindama ei saa. Kuigi enamik suvest on Marseille lootnud Debuchy'd odavalt kodumaale meelitada, kavatseb Besiktas mehe eest lauale käia 3 miljonit eurot.

Õhtulehe hinnang: Debuchy peab klubi vahetama. Tema karjäär on Inglismaal kohutavalt seisma jäänud ning kui mehel on veel natukenegi soovi kunagi tipptasemel palli veeretada, siis üleminek on hädavajalik. Siinkohal ütleks, et isegi ükskõik kuhu, ka Sepa staadion on väärt mängupaik, rääkimata siis Türgi või Prantsusmaa kõrgliigast. 

Mathieu Debuchy. Foto: BEN STANSALL