Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucksi särgis. Foto: ANDY LYONS
Korvpall
20. august 2017, 11:07

VALUS! Kreeklaste NBA staar jääb EMist eemale

Korvpalli EMiks valmistuvat Kreeka koondist tabas suur tagasilöök, kui ilmnes, et nende NBA superstaar Giannis Antetokounmpo ei saa vigastuse tõttu kodumaad algavatel tiitlivõistlustel aidata. 

Eurohoopsi teatel kirjeldas Antetokounmpo turniirist eemale jäämist kui "suurim pettumus, mida ta oma karjääris on kogenud". 

Kuigi praeguseks on selge, et mees jääb EMist kõrvale, ei ole avalikustatud veel vigastuse täpset suurust. Väidetavalt võtsid otsuse vastu kreeklase koduklubi Milwaukee Bucksi arstid, kui teostasid hooajaeelsel Hiina turneer meeskonna palluritele arstliku läbivaatust. 

Kreeka alaliidu sõnul on tegemist ookeanitaguse korvpalliliiga ja Bucksi poolse pikaaegse plaaniga, et säästa meest rahvusvahelistest mängudest ning vähendada seeläbi vigastuste ohtu, vahendab Sportando. 

2013. aastal NBA draft'is 13. valikuna võetud kreeklane on nelja ookeanie taga veedetud aastaga meeletult arenenud. Mullu pälvis mees enim arenenud mängija auhinna ning osutus valituks ka NBA tähtede mängule. Möödunud hooajal keskmisteks näitajateks olid Antetokounmpol 22,9 punkti, 8,8 lauapalli, 5,4 söötu, 1,9 kulpi ja 1,6 vaheltlõiget. Sääraste näitajatega juhtis mees Milwaukee Bucksi kõikides nimetatud kategooriates. 

Kreeka kuulub EMil A-alagruppi koos Poola, Prantsusmaa, Soome, Islandi ja Sloveeniaga. Tänavune korvpalli EM saab alguse 31. augustil ning kestab kunai 17. septembrini.