Nelli Paju.Foto: Laura Oks
Spordiblogi
20. august 2017, 22:50

Pluss, miinus, ennustus | Tänaku ilus ralli, ilmetu universiaad ja võrkpallikoondise tõehetk

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi mööduva nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 20. augusti valik.

Nädala pluss

Ott Tänakut ei nimetatud enne Saksamaa rallit suurfavoritiide sekka, aga saarlane näitas kohati väga mudasel ja libedal asfaldil suurepärast kiirust. Karjääri teise MM-sarja etapivõidu tõi talle aga konkurentidest puhtam ja eksimustevaesem sõit ning õige rehvitaktika. Ja mis peamine - heitlus MM-tiitlile pole veel kaugeltki läbi ning Hispaania, Suurbritannia ja Austraalia etappe tasub oodata suure põnevusega.

Ott Tänak. Foto: Alar Truu

Nädala miinus

Taipeis peetav suveuniversiaad on alanud eestlaste jaoks üsna nigelalt. Kaks aastat tagasi naiste epeevehklemise individuaalturniiril pronksi võitnud Nelli Paju langes sel korral välja juba alagrupiturniiri järel. Samuti medalit noolinud raskekaalu judoka Juhan Mettise tööpäev sai samuti üsna kiirelt läbi, kui ta jäi alla jaapanlasele Kokoro Kageurale ja lohutusringis brasiillasele Ruan Isquierdo da Silvale.

Tuleva nädala ennustus

40

protsenti on võimalus, et Eesti võrkpallimeeskond alustab Poolas Gdanskis algavat EM-finaalturniiri võiduga. Neljapäeval on vastaseks Soome, kellele eestlased on võrkpallis juba mõnda aega alt üles vaadanud. Tasemevahe ei tohiks aga nii suur olla, et Eesti peaks ennast autsaiderina tundma. Laupäeval kohtutakse Serbia ja veel kaks päeva hiljem Poolaga. Nendega läheb juba üliraskeks.

Eesti kapten Kert Toobal. (Alar Truu)