Helina Rüütel (vasakul) ja Kristin Kuuba said lennufirma "pingutusele" vaatamata mängida siiski ühte värvi särkides.Foto: Rainer Kaljumäe / ESL
Spordivaria
21. august 2017, 16:10

Täielik tsirkus: kuidas sulgpallipiigad said pagasi maha jätnud lennufirma kiuste MMiks ühtselt riidesse (1)

Kristin Kuuba ja Helina Rüütel alustasid Glasgow's peetavat sulgpalli MMi naispaarismängus 21:15, 21:15 võiduga Saksamaa duo üle, kuid sellele eelnes ööpäev närvikõdi, sest põhipagas ei jõudnud eile kohale.

"Meie sportlased - Kristin, Helina ja meeste üksikmängus võistlev Raul Must - sõitsid Šotimaale Amsterdami kaudu. Ning ühegi selle lennu reisija pagas ei jõudnud Glasgow'sse - kuulsin sellist asja esimest korda!" vahendas treener Mart Siliksaar juhtunut.

Heakene küll, sulgpallikoondislased pakivad alati igaks juhuks ühe komplekti varustust ka käsipagasisse. Kuid paarismängus peavad mõlema mängija särgid olema ühte värvi, Kuuba ja Rüütel polnud aga leppinud käsipagasisse mineva särgi värvis kokku ja need olid erinevad!

"Hakkasime kohe eile tegelema uue särgiga, sel peavad ju kirjad - võistleja perekonnanimi ja riik - peal olema. Saime Babolat' firmalt teise roosa särgi, kirju oleks saanud trükkida Yonex'is. Ent seal öeldi, et nemad ei tee teise firma särgile midagi! Babolat võttis asja enda peale, kuid neilgi tekkis erinevaid probleeme ning lõpuks sai Kristin särgi kätte seitse minutit enne mängu algust!" rääkis Siliksaar.

Tõsi, loobumiskaotus poleks eestlannasid ilmselt siiski ähvardanud. Peakohtunikule oli valmis taotlus mängida saabumata jäänud pagasi tõttu erinevat värvi särkidega ning too lubanud sellega arvestada. Lõpuks ei läinud seda siiski vaja.

"Lennukil oli Amsterdamist lahkumisel tõrge, piloot vabandas probleemidega pagasi laadimisel. Lõpuks tuli välja, et lennatigi pagasita!" imestas Siliksaar. "Nüüd, 24 tundi pärast maandumist pole keegi endiselt veel oma pagasit kätte saanud."

Kuuba ja Rüütel jõudsid 32 parema hulka ning püüavad ülehomme peetavas teise ringi mängus alistada ka 16. asetusega Venemaa paari.