ÕNNETUSPAIK: Sellel ülekäigurajal sõitis algaja juht Nikolay Ireev otsa emale, tütrele ja koerale.Foto: Tiina Kõrtsini
Krimi
22. august 2017, 18:04

Kohus mõistis talvel koera ja naise surnuks sõitnud mehele neli kuud reaalset vangistust (44)

Tallinnas Mustamäel sõitis 19aastane BMW juht veebruaris otsa koos tütre ja koeraga teed ületanud naisele ning põgenes sündmuspaigalt. Harju maakohus tunnistas roolis olnud Nikolay Ireevi süüdi ning määras talle nelja kuu pikkuse reaalse vangistuse.

Sütiste teel sõitis veebruari kuus BMW roolis olnud esmase juhtimisõigusega Nikolay otsa koos tütre ja koeraga teed ületanud 60aastasele Tatjanale ja põgenes. Otsasõidu tagajärel hukkus sündmuskohal suurt kasvu karvane koer Tommi. Ema viidi kiirabiga haiglasse, kus ta paar tundi hiljem suri.

Harju maakohus tunnistas juunis toimunud kohtuistungil Nikolay Ireevi süüdi ning määras talle liitkaristuseks 2 aasta ja 3 kuud vangistust, millest lühimenetluse tõttu arvestati maha üks kolmandik. Ehk kohus mõistes Ireevile karistuseks tähtajalise vangistuse 1 aasta ja 6 kuud.

Koheselt ärakandmisele kuulub neli kuud vangistust. Ülejäänud pks aasta ja kaks kuud jääb Nikolay Ireevi suhtes tingimisi kohaldamata ja ei pöörata täitmisele, kui noormees ei pane kahe aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab talle esitatud käitumiskontrolliga pandud kontrollnõudeid. Lisakaristusena võeti Ireevilt ära mootorsõiduki juhtimise õiguse üheks aastaks.

Hukkunud Tatjana tütar esitas kohtule ka tsiviilhaginõuded, mille kohus osaliselt rahuldas ja nõudis Nikolay Ireevilt välja 12 584,97 eurot. Samuti tuleb Ireevil tasuda nii kannatanu poolsed menetluskulud 600 eurot kui riigile 1266 eurot