Neymar peab hakkama kohtus selgitustööd tegema. Foto: BENOIT TESSIER
Jalgpall
22. august 2017, 17:57

KÄTTEMAKS!? Barcelona kaebas Neymari kohtusse ja nõuab valuraha

Barcelona jalgpalliklubi loodab Neymari üleminekusaagas viimasena naerma jääda. Juba varasemalt on liikunud jutud, et brasiillane lootis Hispaania suurklubilt sisse kasseerida lojaalustasu, mille ta eelmisel suvel sõlmitud lepingu kohaselt oleks pidanud neilt saama. Nüüd aga loodab mehele ninanipsu visata Barcelona. 

Kataloonia jalgpalligigant teavitas täna avalikkust, et nad on Neymari vastu kohtusse astunud ja nõuavad mehelt 8,5 miljonit eurot. Nimelt nõuavad nad mehelt tagasi erinevate boonustena pallurile välja makstud tasusid. Kuna tegemist on kohtulooga, on täpsed detailid veel selgitamisel. 

Algselt lootis Neymar Jr. koos oma agendist isaga omale näpsata ka 25 miljoni suuruse lojaalsustasu, mis oli kirjutatud tema eelmisel suvel sõlmitud lepingusse. Nimelt olevat kontrahtis olnud linnuke, et Hispaania suurklubi maksab mehele piraka boonus, kui mees on aasta pärast uue lepingu sõlmimist ikka meeskonnas. 

365 päeva tiksuski selle suve keskel täis ning brasiillane lootis raha kaasa haarata ning Pariisi poole ajama panna. Ometi suutis Barcelona ennast selle eest kaitsta, kuna boonuse väljamaksmiseks oli lepingusse lisatud veel kolm punkti.

1) Mängija ei tohi nõuda klubist lahkumist selle kuu jooksul, kui aastane periood täitub.
2) Mängija peab üles näitama heaperemehelikkust ning valmidust leping välja mängida.
3) Boonust ei maksta välja enne, kui üleminekuaken on sulgenud.

Kuna Neymar aga rikkus kõiki kolme tingimust pääseski Barcelona valurahast ning nüüd on hoopis Hispaania suurklubi hakanud mehelt lepingu rikkumist eest nõudma erinevaid valurahasid.