Zdravko Mamic.Foto: ANTONIO BRONIC
Jalgpall
22. august 2017, 19:01

KARM! Skandaalset Horvaatia jalgpallijuhti tulistati tema isa haual (1)

Endist Zagrebi Dinamo jalgpalliklubi juhti Zdravko Mamicit rünnati tema isa haual kahe relvastatud kurjategija poolt. Rünnaku käigus sai mees ka kuulitabamuse jalga, kuid praeguseks on Mamic arstide hoole alt läbi käinud ning ka haiglast välja lastud. 

Erinevate väljaannete kohaselt oli Mamic Horvaatia väikelinnas Zidine, kuhu on maetud ka tema isa. Mees oli vanema surma-aastapäeva puhul sõitnud väikelinna, kus ta külastas esmalt kohalikku kirikut ning seejärel liikus isa hauale. 

Just sel hetkel varitsesid Mamicit kaks maskeeritud kurjategijat, kes endist jalgpallijuhti tulistasid, vahendab Sata 24. Õnneks tabati meest vaid jalapiirkonda ning kuulitabamus ei osutunud väga tõsiseks.  

Mees viidi pärast intsidenti kohalikku haiglasse, kus talle anti ka esmaabi. Bosnia telekanali N1 andmetel lahkus mees terviseasutusest juba omapäi, keeldudes meditsiinitranspordist tagasi kodulinna Zagrebi. 

"Rünnak juhtus vahetult pärast seda, kui ta väljus oma autost," sõnas Mamici pressiesindaja Ivica Vrdoljak. "Ta tundis kohe jalas tugevalt valu, justkui oleks see põlenud."

Tegemist ei ole esimese rünnakuga skandaalse vutijuhi suunas. 2014. aasta märtsis peksti meest Spliti Hajduki kodustaadionil. Samamoodi on mees vägivallaohvriks langenud veel selle aasta juulikuus. 

Juhtunut on tauninud ka mehe endine leivaisa. "Zagrebi Dinamo jalgpalliklubi teatab kahetsusega, et 22. augustil avati personaalses rünnakus tuli Zdravko Mamici suunas. Meie mõistame rünnaku avalikult hukka." 

Mamicit, kes on olnud ka endine Horvaatia alaliidu president, süüdistatakse maksudest kõrvale hiilimises. Meest, tema venda ja lisaks veel kaks inimest on saanud ametlikud süüdistused korruptsioonis. Väidetavalt kasseerisid mehed klubi juhtkonnas olles mängijate üleminekute pealt enda kontodele üle 15 miljoni euro.

Horvaatia kohtus on seoses süüdistustega käinud ütlusi andmas ka Madridi Reali superstaar Luka Modric, kes 2003 - 2008 Zagrebi klubi hingekirja kuulus.