Marc Gasol on sedapuhku taas koondist abistamas. Foto: GUSTAU NACARINO
Korvpall
22. august 2017, 19:56

Hispaania avalikustas EMile sõitva koosseisu, koondises nii Gasolid kui vanameister Navarro

Valitsev Euroopa meister Hispaania avalikustas täna oma koosseisu augusti lõpus algavaks tiitlivõistluseks. 

Juba varasemalt oli teada, et meeskonda ei aita sel suvel nende kaks NBA tähte Nikola Mirotic ja Serge Ibaka. Samamoodi sai sel kuul vigastata Sergio Llull, kes peab ka turniiri kõrvalt jälgima. Siiski pole nimetatud koosseis täis tundmatuid korvpallureid vaid vana maailma suurimale kossuvõistlusele saadetakse võimas meeskond.

Hispaania koosseis: Tagamängijad: Sergio Rodriguez (CSKA), Juan-Carlos Navarro (Barcelona), Ricky Rubio (Utah Jazz), Guillem Vives (Valencia). Ääremängijad: Joan Sastre (Valencia), Fernando San Emetrio (Valencia), Juancho Hernangomez (Denver Nuggets), Alex Abrines (Oklahoma City Thunder) Keskmängijad: Pau Gasol (San Antonio Spurs), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Willy Hernangomez (New York Knicks), Pierre Oriola (Barcelona).

Viimaste meestena jäeti lõplikust nimekirjast välja Xavi Rabaseda ja Sebas Saiz. EMile sõitvast koosseisust teevad oma suurvõistluse debüüdid Juancho Hernangomez, Pierre Oriola ja Joan Sastre. 

"Tahan tänada Zavid ja Saizi neid selle suvel jooksul näidatud tahte ja suure töö eest. Tegemist oli väga raske otsusega minu jaoks ja lõppkokkuvõttes saan ma endaga kaasa võtta ainult 12 meest," sõnas koondise peatreener Sergio Scariolo. 

Enne 31. augustil algavat turniiri peab Hispaania koondis veel kaks sõprusmängu, kui minnakse vastamisi Belgia ja Leeduga. 

Tänavustel tiitlivõistlustel kuulutakse C-alagruppi koos Horvaatia, Tšehhi, Ungari, Montenegro ja Rumeeniaga. Selle alagrupi kõik mängud peetakse Cluj'i linnas. Hispaania peab oma esimese kohtumise kooliaasta alguses 1. septembril, kui minnakse vastamisi Montenegroga.